Film, Musik, Serier

Elin F:s bästa 2010

Publicerat 29 december 2010 | Av |

Jag heter Elin och jobbar som informatör och copywriter på Stadsbiblioteket Göteborg. Jag har listat mina favoriter från 2010, det blir leka delar skramligt, ångerfullt och kärlekslöst.

Årets bästa skiva är en klurig nöt att knäcka. Det har varit ett grymt bra år för svensk musik. Säkert har gjort himla bra ifrån sig, Håkan och Robyn också. Men ska jag tänka med hjärta om inte med hjärna så väljer jag något annat. New York kvartetten Crystal Stilts har inte släppt någon fullängdare i år men väl en riktig guldklimp till singel! Shake the shackles är ljuvligt skramlig och brusig och någonstans mitt emellan The Go-Betweens och Jesus and Mary Chain – mitt i prick alltså! Håller tummarna för att de kommer till Way Out West 2011.

Om jag ska välja en film från året som gått blir det dokumentären Ångrarna av Marcus Lindeen. Filmen är ett samtal och två livsberättelser om de två ”ångrarna” Mikael och Orlando som bytt kön från män till kvinnor men som någonstans på vägen inser att det inte blev så som de tänkt sig. Oerhört gripande och på samma gång livsbejakande.

Årets lästips blir Prins Charles känsla av Liv Strömquist det är  en grafisk roman om tvåsamhet, ensamhet och heta känslor. Snyggt, smart och roligt från en väldigt talangfull författare.

Kommentarer inaktiverade.