Arrangemang

Nina Rashid. Foto: Cim Ek.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo poetry slam #7

Publicerat 26 november 2015 | Av |

Nu avrundar vi en fantastisk andra säsong av Dynamo Poetry Slam och få då besök av den stockholmsbaserade spoken word-poeten Nina Rashid. De senaste åren har hon stått på några av Sveriges största scener och hennes poesi är alltid angelägen, vibrerande i träffsäkra gestaltningar och går från lugn till drabbande.

Nina Rashid syns ofta på Revolution Poetrys fullsatta arrangemang. Under 2015 har hon bland annat varit en del av deras RevTour, med stopp på Backa Teater och Stora Teatern i Göteborg, Parkteatern och Unga Klara i Stockholm samt Stadsteatern i Malmö.

Och om det inte vore övertygande nog innehåller hennes meritlista även en PhD i Beyonce-kunskap!

Med Nina Rashid fortsätter vi vår tradition att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers, Olivia Bergdahl, Tswi Hlakotsa, Niklas Mesaros och Nino Mick – alla Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Med en helt ny säsong framför oss ser vi så klart fram emot både gamla (unga!) bekanta och helt nya ansikten, både på scen och i publiken. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!
Välkommen som publik eller att anmäla dig till tävlingen.
Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

/Oskar Hanska (poet och konferencier)

 

Kommentarer inaktiverade.