Arrangemang

Foto: Martin Rinman

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo Poetry Slam #6

Publicerat 29 oktober 2015 | Av |

 Dynamos poesitävling för unga fortsätter med en andra säsong! Efter en fantastisk säsongspremiär siktar vi in oss på det andra tillfället i höst.

Vi fortsätter vår tradition i att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers, Olivia Bergdahl, Tswi Hlakotsa och Nino Mick – alla Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Till andra hösttävlingen har vi bjudit in ingen mindre än Niklas Mesaros!

Som dubbel svensk poetry slam-mästare (2010, 2012) har Niklas turnerat runt om USA och Europa och kan ses uppträda på Kungliga Dramaten. Han samarbetar dessutom med WWF, FATTA och ses glimta förbi i SVT:s Full Patte.

Niklas är just nu aktuell med Sjöhästar, en egenskriven monolog-föreställning och har även regisserat dokumentärfilmen Här är vi nu, en spoken word film som har premiär under våren 2015. Niklas Mesaros hittar de gemensamma blåmärkena och med en unik scennärvaro skapar han intima rum mellan ord och publik. Hans poesi intresserar sig för de enkla beskrivningarna av stora känslor. Med skratt och gråt släpper han aldrig taget och känslan han lämnar publiken med stannar kvar långt efter att applåderna tystnat.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Med en helt ny säsong framför oss ser vi så klart fram emot både gamla (unga!) bekanta och helt nya ansikten, både på scen och i publiken. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak! Välkomna som publik eller att anmäla dig till tävlingen.

Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se
Oskar Hanska (poet och konferencier)
Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Göteborgs stadsbibliotek)

 

Kommentarer inaktiverade.