Arrangemang
Yolanda Aurora Bohm. Foto: Kristina Wicksell.

Yolanda Aurora Bohm. Foto: Kristina Wicksell.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo Poetry Slam #5

Publicerat 8 oktober 2015 | Av |

Dynamos poesitävling för unga fortsätter med en andra säsong! Efter en fantastisk första säsong möter vi nu hösten med minnen av sommaren bakom oss – och nya fantastiska dikter framför oss.

Dynamo Poetry Slam fortsätter att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers, Olivia Bergdahl, Tswi Hlakotsa och Nino Mick – alla Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Till denna säsongspremiär har vi bjudit in ingen mindre än Yolanda Aurora Bohm!

Yolanda är transaktivist, pyroman, up-and-coming modeikon/instakändis samt håller på att starta klädmärket MissNöjd, men framförallt är hon regerande och obestridd Stockholmsmästarinna i Poetry Slam. Hon far land och rike runt på stundom klyschiga men alltid bevingade ord och sprider sanningar och lögner om sig själv och omvärlden, allt i hopp om att göra oss lite vackrare och lite sannare.

I vår hade hon tillsammans med transkonstnärerna Nino Mick och Andreya Ek Frisk urpremiär för föreställningen Dysphoria – En Transtematisk Vanföreställning.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Med en helt ny säsong framför oss ser vi så klart fram emot både gamla (unga!) bekanta och helt nya ansikten, både på scen och i publiken. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!

Välkommen som publik eller anmäl dig till tävlingen.
Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

Dynamo Poetry Slam #5 arrangeras den 13 oktober.
Dynamo Poetry Slam #6 arrangeras den 3 november.
Dynamo Poetry Slam #7 arrangeras den 2 december.
Alltid klockan 19-21 på Stadsbiblioteket Göteborg

Oskar Hanska (poet och konferencier)
Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg)

Vill du tipsa dina vänner om Dynamo Poetry Slam? Här hittar du evenemanget på facebook.

Kommentarer inaktiverade.