Arrangemang

Foto: Masa Bezra

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo poetry slam #4

Publicerat 21 maj 2015 | Av |

Dynamos poesitävling för unga är i full gång och rullar vidare. Efter en fantastisk första säsong avslutar vi med pompa och ståt när Svenska Mästaren i Poetry Slam 2013 gästar – och ni tävlar!

Det är alltså ingen mindre än Nino Mick som kommer till Dynamo Poetry Slam #4. När Nino vann SM i Malmö gjorde hen det med fullt stöd från en fullsatt läktare. Med endast 5 månaders erfarenhet av att stå på scen (hen gjorde sin första Poetry Slam-tävling i januari samma år!) bringade Nino en röst och ämnen som få hade kunnat lyfta fram med samma självklarhet tidigare. Sedan dess har hen tävlat i VM i Frankrike och turnerat hej vilt över hela Sverige.

Vi fortsätter alltså vår tradition i att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers och Olivia Bergdahl, båda Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på och regerande svenska mästaren Tswi Hlakotsa gästade förra Dynamo Poetry Slam.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Och även om det här är säsongens sista Dynamo Poetry Slam behöver ni inte vara oroliga. Vi tittar redan på datum till hösten. Men först avslutar vi den här säsongen på bästa möjliga sätt! Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!

Välkomna som publik eller att anmäla dig till tävlingen.

Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

 

Oskar Hanska (poet och konferencier)

Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Göteborgs stadsbibliotek)

 

Kommentarer inaktiverade.