Arrangemang

Foto: Henrik Conradi

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo Poetry Slam #3

Publicerat 9 april 2015 | Av |

Dynamos poesitävling för unga är i full gång och rullar vidare. Efter två lyckade kvällar ser vi fram emot Dynamo Poetry Slam #3.

Jätteroligt är att ingen mindre än regerande Svenska Mästaren Tswi Hlakotsa, ursprungligen från Sydafrika men sedan ett år bosatt i Stockholm, kommer till Dynamo poetry slam #3. När han vann SM gjorde han det på engelska, med drabbande dikter om bland annat barnsoldater och en storslagen scennärvaro. Publiken som bevittnade SM-finalen hade svårt att veta om de skulle gråta eller jubla, så de flesta gjorde båda av ren lycka.

Till varje tillfälle bjuder vi in de främsta inom svensk scenpoesi. Henry Bowers och Olivia Bergdahl, båda Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Nu är det två Dynamo poetry slam kvar innan sommaruppehållet. Vem som gästar sista kvällen håller vi på lite till, men vi kan avslöja att det är ytterligare en svensk Mästare, och hen är bosatt i Göteborg.

Och innan dess, Dynamo Poetry Slam #3, den 13/4 på Stadsbiblioteket. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!

Välkoma som publik eller att anmäla dig till tävlingen.

Anmälan skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

 

Oskar Hanska (poet och konferencier)

Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Göteborgs stadsbibliotek)

Dynamo Poetry Slam

 

Kommentarer inaktiverade.