Serier

Kaos på Manhattan

Publicerat 20 mars 2011 | Av |

Ett nytt inbördeskrig har slagit sönder USA i en icke avlägsen framtid. På Manhattan, en demilitariserad zon, inklämd mellan kämpande styrkorna försöker folk överleva bäst de kan.

Omvärlden bryr sig inte särskilt mycket om stackarna på ön men media tvekar inte när de har chansen att få in en journalist på ön. Med journalistlegenden följer Matty Roth, en ung kille som ska jobba som fotoassistent. Efter en attack är Matty den ende som klarat sig. I sin pressväst visar det sig att han ändå klarar sig rätt bra i kaoset som är Manhattan. Människorna han möter är uppgivna, våldsamma men också en hög med fascinerande individer. Läsaren får följa Matty på sina mer eller mindre livsfarliga äventyr på Manhattan, hur han blir vän med punkaren och sjukvårdaren Zoe och de paramilitära styrkorna The Ghosts of Central Park som har en mycket militant inställning till skogsvård.

För den som är förtjust i postapokalypsm är det här en riktig höjdarserie. Det är spännande och oavsett om du har varit i New York eller inte kommer du känna igen platser från filmer och tv-serier. Jag gillar dessutom att Matty är en rätt dryg och mesig typ. Han har hamnat i en situation som han tror att han ska klara för att han är ung och kille men det visar sig direkt att han tagit sig vatten över huvudet och hans dryga attityd är lönlös i en situation som kräver allianser och vänskap.

Låna serien DMZ av Brian Wood på Stadsbiblioteket Göteborg.

Kommentarer inaktiverade.