Barnböcker
Detalj ur omslaget till "Urchin och de dansande stjärnorna". Libris förlag.

Detalj ur omslaget till "Urchin och de dansande stjärnorna". Libris förlag.

Dimslöjornas ö

Publicerat 3 maj 2012 | Av |

Spänning och äventyr för bokslukare.

En mörk och mystisk natt under de dansande stjärnorna, föds den lille ekorren Urchin på Dimslöjornas ö. Hans mor dör och den nyfödde lämnas ensam på stranden.

En mer dramatisk och spännande inledning kan man inte önska sig. Lille Urchin räddas av den kloke prästen Silver och en av vakterna vid slottet. De tar honom till en godmodig och lite glömsk ekorrhona vid namn Hassel. Där växer han upp och allt är bara bra. Han leker med de andra djuren och har många vänner. Djuren som bebor ön är ekorrar, uttrar, igelkottar och mullvadar.

Urchin har som många andra på ön en längtan att få arbeta på slottet när han blir större. Det får han så småningom och det är då som det riktigt spännande och stundtals hemska börjar. Urchin är onekligen en speciell ekorre och det visar sig att han är både klok och modig. Det är som i alla bra berättelser en kamp mellan det onda och det goda. Den är stundtals mycket skrämmande och de onda är verkligen onda.

Detta är den första boken i en serie på tre böcker skrivna av M. I. McAllister, Berättelser från Dimslöjornas ö. Det var en av de mest spännande böcker som jag läst på länge. Jag kunde inte lägga den ifrån mig, utan sträckläste både denna och de andra två.

Seriens tre delar:

Urchin och de dansande stjärnorna

Urchin och hjärtestenen

Urchin och den försvunna arvingen

Kommentarer inaktiverade.