Barnböcker, Bokcirkel, Boktips, E-böcker
Omslag till Det svarta regnet av Stina Nilsson. Bonnier Carlsen.

Omslag till Det svarta regnet av Stina Nilsson. Bonnier Carlsen.

Det svarta regnet

Publicerat 30 oktober 2020 | Av |

Läs en bok som väcker många frågor och som passar bra att läsa och diskutera tillsammans!

I en framtid där ingenting längre är som det en gång var har onda trollkarlar förstört naturen. Ute faller allt oftare ett svart regn som är skadligt att få på sig. Liv drömmer sig bort och önskar att hennes familj kunde ge sig av, som hennes bästa vän redan har gjort. Men pappas kropp har tagits över av demonerna som förgiftar de få människor som finns kvar. För varje dag är han allt mindre sig själv och alltmer en skräckinjagande gestalt täckt av svarta fläckar, med en galen blick och ett plågat sinne.

Nu hänger familjens överlevnad på tolvåriga Liv. Mamma är en duktig jägare, men hon kan inte på egen hand samla ihop tillräckligt med mat till dem allihop i detta karga landskap som är täckt av lera, där inget längre vill leva. Hon tvingas snart ta beslut som ingen borde behöva ta. Men Liv har bestämt sig, hon vill inte bara överleva, hon vill leva.

Stina Nilsson är vinnaren av Bonnier Carlsens stora manustävling 2020. Det svarta regnet, en kapitelbok för barn i mellanåldern, är hennes debutbok. Det är en andlöst spännande dystopi, som är både sorglig och läskig. Men den är också fylld av kampen för överlevnad och drömmen om något bättre.

Vad är vi egentligen kapabla till, när vårt liv står på spel? Vad skulle du göra?

Boken väcker många frågor och den passar bra att läsa och diskutera tillsammans.

Under december kommer Stadsbibliotekets barnavdelning ha en digital bokcirkel om Det svarta regnet, för dig som är 9-12 år. Du hittar bokcirkeln här.  Boken finns att låna som både tryckt bok och e-bok på Biblioteken i Göteborg. Du som vill vara med i bokcirkeln kan hämta boken som gratis gåvobok på Göteborgs stadsbiblioteks barnavdelning en tid innan bokcirkeln börjar.

Redan nu kan du som vill vara med i en digital bokcirkel, när vi under november diskuterar Alaska av Anna Woltz:  Deltagare kan nu hämta boken som gratis gåvobok på barnavdelningen.

Kommentarer inaktiverade.