Arrangemang

Det händer vecka 41

Publicerat 6 oktober 2014 | Av |

Ny vecka och måndag – dagen då du får veta vad som händer i veckan hos oss på Stadsbiblioteket. Stickcafé, läsecirkel på franska, körkortsboken på lätt svenska sagostunder på flera språk, smyckeverkstad för barn och såklart ett gediget program för Kulturnatta.

Internet för nybörjare på spanska

Måndag 6/10 Plan 2 kl 14-16

Lär dig söka på Internet.

”Internet para principiantes” en español.
Los lune 6/10
de 2 a 4 de la tarde en el segundo piso.

Hållbar konsumtion

Tisdag 7/10 på Trappscenen kl 17

Genom smarta val kan du minska den negativa påverkan och göra det möjligt för människor som odlar vår mat eller syr våra kläder att få bättre arbetsvillkor.
Ett samarbete med Konsument- och medborgarservice, Fairtrade City Göteborg och Studiefrämjandet.

Om bina fick bestämma

Onsdag 8/10 på Trappscenen kl 18

Några av Göteborgs politiker träffar ett gäng biodlare som vill diskutera framtidsstaden med plats för mer produktiv grönska med myllrande biologisk mångfald, fler djur och växter. Medverkande: Stadsjord, Studiefrämjandet och Omställning Göteborg.

Stickcafé

Onsdag 8/10 på Plan 1 kl 18-20

Ta med din stickning och träffa andra stickintresserade. Fika och bli inspirerad!
Kvällen introduceras av Clara Falk – garnmissbrukare, bloggare på Clara stickar och författare till Vantar för alla årstider.
Ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Drop-in för nyföretagare

Torsdag 9/10 på Plan 2 kl 17-19

Träffa rådgivare och andra aktörer som kan hjälpa dig på vägen till eget företagande. Få svar på många frågor samma kväll. Boka max 15 minuter per rådgivare. Medverkar gör Almi, Brewhouse, Coompanion, Drivhuset och NyföretagarCentrum. Skatteverkets informatörer svarar på frågor om skatt och moms.
Stadsbibliotekets företagarinfo visar böcker och affärsdatabaser.

Klassikerprat del 2

Torsdag 9/10 på Plan 1 kl 18

Öppen bokcirkel i 6 delar – diskutera din favoritbok (eller berika ditt litterära kapital genom ren och skär tjuvlyssning)

En vinter på Mallorca av George Sand 
George Sand (1804-1876), pseudonym för Aurore Dudevant, var en av dåtidens mest radikala feminister vars idéer fick spridning långt utanför Frankrikes gränser. I romanen skildrar Sand med hatkärlek byn Valldemosa där hon vistas med sina barn och älskaren, den lungsjuke Frédéric Chopin. Utfrysta av lokalbefolkningen bor de i ett dragigt kloster och lever på härsken getmjölk.

Presentatör och samtalsledare: Lena Kåreland, professor i litteraturvetenskap och aktuell med biografin Älska, det är allt! George Sand i liv och dikt.

Kulturnatta

Fredag 10/10 KL 18-24 i hela Stadsbiblioteket

Musik, sång och dans. Poesi, kärlek och tårar, Pantrar och kroki. Sara Stridsberg och Steve Sem-Sandberg kommer och talar om sina nya romaner. Slynkören  sjunger och Zabutom, Next Stop Horizon och Doluri spelar. Arghavan Agida ska sjunga och visa en film och det ska också läsas spökhistorier för den som är hågad.  Athena Farrokhzad kommer att framföra en sorts duett med danska poeten Maja Lee Langvad.  Sen avslutas aftonen med ÖFA Danceoke, där alla som vill får dansa loss.
Konferencier är Kadir Meral.

Berättelser på finska

Lördag 11/10 på Plan 2 kl 15

Timo Nieminen läser berättelser på finska.

 

———————————————————————————————————————————–

Pelle Plutt 9 mån – 2 år

Tisdag 7/10 kl 11
Vi sjunger, ramsar och spelar!
Boka gratisbiljetter via kalendariet på www.gotlib.goteborg.se

Läxhjälpen – för dig som går på mellanstadiet

Onsdag 8/10 kl 16-18

Behöver du extra hjälp med skolarbetet? Har du någon läxa som är supersvår? Eller vill du bara bli lite bättre på matte? Vi träffas i Verkstan varje onsdag klockan 16.00. Det är bara att komma! I samarbete med Röda korset. Ålder: 9-12 år

Fredagssaga från 4 år

Fredag 10/10 kl 10.15

Njut av böcker och kliv in i bokens förtrollade värld. Boka gratisbiljetter via kalendariet på www.gotlib.goteborg.se

Sagostunder på flera språk

Lördag 11/10 kl. 14
Den här lördagen berättar Laura Paasio sagor på finska.

Kura skymning från 9 år

Fredag 10/10 kl 20
Mister Chrid berättar folksagor från när och fjärran, lika underhållande för vuxna som för barn!

Jämställt föräldraskap

Torsdag 9/10 kl 11:15 Plats: Tellus, Stadsbibliotekets barnavdelning

Idag väljer majoriteten av föräldrar i Sverige en uppdelning av föräldraledigheten som förstärker de traditionella könsrollerna. Varför är det så och vad får det för konsekvenser? Ett samtal om förväntningar på föräldrar och hur mönster kring föräldraskap och jämställdhet skapats och återskapas. Med Eva Lindholm, journalist & genusvetare som arbetat med, och föreläst om, jämställdhet och föräldraskap sedan 2007. Ålder: Förälderlediga tillsammans med sitt/sina barn.

Äventyrligheter från 5 år

Söndag 5/10 OBS – På trappscenen kl 14
Äventyrligheter, med Markatta musikteater och sångerskan Adama Cissokho, är en interaktiv föreställning där rösten och kroppen får vara med.

Läs och lyssna 9-12 år

Söndag 12/10 kl 14

Har du läst något som du vill dela med andra, eller har du skrivit en text som du gärna låter andra lyssna på? Ditt framträdande får vara max 5 min, anmäl dig på barnavdelningen.
Vill du bara lyssna är du givetvis också välkommen!

Kommentarer inaktiverade.