Barnböcker, Blogg, Boktips
Omslag till boken "Det festliga spöket" av Petrus Dahlin. Rabén & Sjögren.

Omslag till boken "Det festliga spöket" av Petrus Dahlin. Rabén & Sjögren.

Det festliga spöket

Publicerat 20 oktober 2023 | Av |

Vad kan vara mer passande inför Halloween än spöke + festligheter? Den femte delen av Spökräddarna utgör den perfekta läslovsläsningen!

Petrus Dahlin har skrivit en bok om Det FESTLIGA spöket.

Vad är det som orsakar kaos på Hotell Frode? Julen närmar sig med stormsteg, men trots det vågar inte någon gäst stanna kvar på hotellet. Slamrandet håller gäster vakna nätterna igenom, saker flyttar på sig och obehagliga skrik hörs. Om inte problemet får en lösning kan hotellet riskera stänga igen!

Som tur är kommer Sam och Sara till undsättning som snabbt förstår att det självklart rör sig om spökerier. I detta fall visar de sig vara ett ovanligt festligt spöke, när de undersöker rummet som spökat hittar dem – bubbeldricka, konfetti och … chips?

Den femte delen av Spökräddarna är precis som böckerna innan en rolig och framförallt mysig spökbok som går utmärkt att läsa både med varandra och själv. Dessutom är den rikligt illustrerad av Sofia Falkenhem som besöker oss på Stadsbibliotekets barnavdelning nu under läslovet. Hon kommer hålla i rolig teckningsworkshop för barn 6 – 9 år, mer information hittar du här.

De två första delarna av Spökräddarna finns även som e-böcker i appen Libby.

Kommentarer inaktiverade.