Arrangemang

Den längsta ronden

Publicerat 21 mars 2011 | Av |

När sjukdomen tar över. Edna Alsterlund är journalist och författare och på tisdag 29/3 kommer hon till Stadsbiblioteket Göteborg för att berätta om sina år med Tungviktsboxaren Ingemar Johansson och om hur livet förändras när en nära anhörig drabbas av en demenssjukdom.

Ingemar Johansson räknas som en av Sveriges största idrottstalanger någonsin och när 1900-talets främste svenske idrottsman skulle utses av Svenska Idrottsakademin hamnade ”Ingo” trea efter Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Under många år levde Ingemar Johansson tillsammans med journalisten och författaren Edna Alsterlund och under den senare delen av deras äktenskap drabbades Ingemar av demensjukdomen Altzheimers, ofta kallad ”de anhörigas sjukdom”.

Men paret fick även många lyckliga år tillsammans. Edna har beskrivit livet med Ingemar genom att säga att hon tillsammans med honom somnade med ett leende och vaknade med ett skratt. Under slutet av 90-talet präglades deras liv allt mer av Ingemars sjukdom. Med  Den längsta ronden har Edna skrivit boken hon själv hade velat läsa under den första, förvirrade tiden när Ingemars sjukdom gjorde sig tillkänna.

Välkommen till Stadsbiblioteket Göteborg tisdag 29/3 i Hörsalen kl 18. Fri entré.
Medarrangör för kvällen är Sensus.

För mer information kontakta:
Anette Olausson-Jonsson, bibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg.
Telefonnummer: 031-368 33 82
E-postadress: anette.olausson-jonsson@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.