Facklitteratur

Dags för fredagsmys!

Publicerat 25 november 2011 | Av |

Är du trött på allt tjat om fredagsmys? Tacos hit och tacos dit. Är det verkligen så mysigt det här?

Innan mina barn började på dagis var fredagsmysandet ett helt okänt begrepp för mig. Fredagarna innan barnen föddes brukade oftast handla om att gå ut och dricka några öl med kompisarna eller dega i soffan. Men helt plötsligt skulle det mysas. Mysas med tacos, popcorn och mer tacos. Och även om det är gott med tacos så kanske det inte känns riktigt lika spännande varje fredag.

Om man har tröttnat på guacamole och tortillas, så är Fredagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall rätt bok att låna. Dessa fredagsmysentusiaster har gjort en läcker och inspirerande kokbok fylld av roliga och spännande recept. Här hittar man inga färdiga tacokryddpåsar. I stället hittar du fantastiska recept på dumplings, smaskiga pastarätter och inte minst efterrätter. Amarettotårta! Det är annat är popcorn det!

Nu tror jag kanske att mina barn mest skulle fnyst åt de här recepten och sett alldeles frågande ut om jag hade serverat dom Bi-bim-bap (koreansk pyttipanna om du inte visste det) och krävt korv med bröd istället. Men om du är lite modigare än mina barn och vill få inspiration till fredagens mysmiddag – här är din bok!

Kommentarer inaktiverade.