Barnböcker, Boktips
Omslag till Bror till salu av A.K Sydegård. Rabén & Sjögren.

Omslag till Bror till salu av A.K Sydegård. Rabén & Sjögren.

Bror till salu

Publicerat 7 september 2021 | Av |

Ett lättsamt, galet feelgood-äventyr för dig som vill läsa en bok som får dig att skratta!

Bror till salu av A.K. Sydegård har trettonåriga Zoe kommit på den perfekta affärsidén, som ska få henne att bli världens yngsta it-miljonär.

Ofattbart nog tycker många att hennes outhärdliga storebror John är hur snygg som helst och att han ser ut som Justin Bieber. John hatar att höra att han är lik Bieber, vilket får Zoe att komma på hur hon ska hämnas på sin honom för alla taskiga grejer han har gjort mot henne. Om hennes plan går i lås kommer hon dessutom kunna tjäna pengar tack vare sin brorsa, utan att han har någon aning om det. 

I största hemlighet börjar Zoe smygfota sin brorsa. Hon skapar konton i sociala medier som ser ut att vara gjorda av ett Bieber fan och börjar posta bilderna på “Justin”. Hennes plan fungerar riktigt bra, allt fler Beliebers börjar följa hennes konton och verkar inte kunna eller vilja se skillnad på hennes mupp till bror och den äkta varan. För att få sina inkomster att öka ännu mer så börjar hon sälja olika prylar som syns i inläggen. Det får hennes brorsa att frustrerat springa runt och leta efter allt från sitt svettband till favoritbadbyxorna, samtidigt som Zoe utökar sin webbshop. 

Men katastrofen är ett faktum när hennes mamma bokar en resa till en liten sömnig by i Italien. Egentligen är det den perfekta miljön för att ta säljande bilder på brorsan – men vad hjälper det om det inte finns wi-fi? Väl på plats visar det sig dessutom att det finns goda skäl till varför mamma har hittat ett semesterboende till ett kraftigt rabatterat pris. En kaosartad jakt på täckning blir början till en semester där allt urartar. Ett lättsamt, galet feelgood-äventyr för dig som vill läsa en bok som får dig att skratta. Passar dig som är ungefär 10 år och uppåt. 

Kommentarer inaktiverade.