Facklitteratur

Detalj ur omslaget till "Serious". Sphere Books.

Bråkstake med bollsinne

Publicerat 22 februari 2014 | Av |

”Don´t you ever stop, John Mac”! Orden är Jack Nicholsons när han träffar tennislegenden under dennes absoluta topp på en filmstjärnefest i Los Angeles. Han syftar på alla de underhållande utbrott som John McEnroe bjuder på under sin långa tenniskarriär. Läs bibliotekariens bästa biografitips just nu!

Nastase var värst, hävdar John McEnroe själv. De flesta skulle nog inte hålla med tennisens stora virtous och därtill grälens mästare. Självbiografin Serious är skriven med stor självinsikt och humor och beskriver väl hur livet som världens bäste tennisspelare kunde upplevas under 1980-talet.

John McEnroe berättar öppet och ärligt om sin skräck för misslyckande, om att befinna sig på toppen och att därigenom också känna den stora tomheten. Havererade äktenskap, konflikter med andra tennisspelare (läs Jimmy Connors), den kärleksfulla relationen till den store idolen Björn Borg och underbart spännande matchbeskrivningar – allt avhandlas i en biografi som får bibliotekarien på fall. Låna och låt dig slungas tillbaka till den vita sportens glansdagar!

Kommentarer inaktiverade.