Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Brädspels-vår i Dynamo

Publicerat 18 februari 2016 | Av |

Vi fortsätter att satsa på brädspel under våren och du är välkommen till både brädspelskvällar och heldagar på olika teman.

Att spela brädspel är ett otroligt roligt sätt att umgås. Det är socialt, och man kopplar bort vardagen och fokuserar på spelandet tillsammans med sina medspelare. Intresset för brädspel har stadigt ökat och nu finns ett mycket stort utbud av roliga spel för alla smaker. Vill man nörda ner sig till 100 % och plugga tjocka regelböcker så finns det mängder med spel. Men nu finns också, tack och lov, ett stort utbud av enkla och snabbspelade brädspel som passar dom flesta. Det finns snabba kortspel, trevliga samarbetsspel, episka berättelsecentrerade spel, stämningsskapande skräckspel, utmanande strategispel och mycket mycket mer.

Därför känns det väldigt roligt att vi kan erbjuda dig att på ett enkelt sätt bekanta dig med brädspelsvärlden. I Dynamo har vi en stor samling brädspel i många olika genrer och som kan spelas på plats i biblioteket. Det är bara att komma in när som helst och slå sig ner och lira.

Dessutom arrangeras brädspelsträffar där du kan träffa andra personer som gillar brädspel och spela ihop. På plats då finns representanter från Göteborgs brädspelsföreningar som styr upp spelandet och lär ut regler. Brädspelsträffarna passar både den erfarne spelaren och den nyfikne nybörjaren.

På temasöndagarna spelar vi brädspel på olika teman som Star wars, skräck och samarbetsspel.

Måndag 29/2, 7/3, 4/4 och 25/4

Kom, fika och spela. Spelföreningarna SARZ och Västspel finns på plats och leder spelandet och lär ut nya brädspel.

Söndag 21/2 Star Wars

Brädspel from a galaxy far far away… Vi kastar oss ut i omloppsbana kring dödsstjärnan och testar de bästa Star wars-brädspelen. Band annat kommer vi spela det maffiga strategispelet Imperial Assault. Spelet utspelar sig över Yavin 4 strax efter den lyckade attacken på dödsstjärnan. En liten grupp rebeller ska bekämpa en stor armada av stormtroopers ledda av Darth Vader. Ett ambitiöst brädspel med snygga miniatyrfigurer.

Söndag 20/3 Skräck

En våg av skräck sköljer över Dynamo och vi spelar brädspel som ger dig kalla kårar. Något uråldrigt är i rörelse i staden Arkham och Cthulhu har vaknat ur sin slummer. Klarar du dig levande ur tentaklerna så kastas du in i det dystopiska zombie-brädspelet Dead of winter som innehåller 30 unika karaktärer och en hel armé av zombies.

Söndag 17/4 Samarbetsspel

Fler och fler spelare intresserar sig för så kallade ”cooperative games”. Det är brädspel där deltagarna inte ska vinna mot varandra utan där man i stället ska samarbeta för att tillsammans klara av spelet. Det är otroligt roligt att sträva mot ett gemensamt mål och tillsammans lägga upp strategier för hur man ska besegra spelet. Exempel på spel som kommer att spelas är Forbidden desert, Castle panic och Shadows over Camelot.

Kommentarer inaktiverade.