Arrangemang

Bokcirklar online för unga i sommar

Publicerat 18 juni 2021 | Av |

Var med i bokcirklar online med oss ungdomsbibliotekarier på biblioteken i Göteborg. Du kan delta när som helst på dygnet! Vi läser tre olika böcker under nio veckor på Goodreads. Böckerna finns att låna både som fysisk bok och som e-böcker (ej Järnulven).

14/6 – 4/7 Clap When You Land av Elizabeth Acevedo

Boken finns även som e-bok.

Camino Rios älskar somrarna då hennes pappa besöker henne i Dominikanska republiken. Men denna sommar kommer ingen pappa. Istället möts hon av gråtande människor på flygplatsen. I New York kallas Yahaira Rios till rektorn kontor där hennes mamma väntar för att berätta att hennes far dött i en flygkrasch. Systrarnas liv blir för alltid förändrat.

2. 5/7 – 25/7 Järnulven av Siri Pettersen

Blodläsarna kan se in i framtiden. Juva är av blodläsarsläkt men då hon föraktar dem för att de utnyttjar folks rädslor vägrar hon bli en av dem. Då familjen hotas hamnar Juva mitt i jakten på en mörk hemlighet och hon tvingas minnas tillbaka till sin barndom då hon såg djävulen.

3. 26/7 – 15/8 Det är någonting som drar i mig av Elin Persson

Boken finns även som e-bok.

Andréa vill ha förändring. Hon vill bort från mamma som inte orkar gå upp ur sängen, bort från barndomens lekar. När hon en kväll hänger vid busskuren tar hon chansen och hoppar in i Alex blå epa för att få känna frihet. Men allting har ett pris.

Du hittar bokcirkeln och registrerar dig på Goodreads.com. Gå med i gruppen Unga läsare Göteborg (13-25 år). Vid frågor kan du maila dynamo@kultur.goteborg.se.

Här är länk till sidan med alla bokcirklarna på Goodreads.

/Alma, bibliotekarie på Dynamo

Kommentarer inaktiverade.