Facklitteratur

Bokcirkla i sommar! del I

Publicerat 11 juli 2016 | Av |

Starta din egen bokcirkel i sommar! Låna en av våra färdiga bokkassar med 8 pocketböcker i. Välj mellan ekonomi, filosofi, historia, biografi eller samhällsreportage. Du lånar kassarna på plan 2 och du kan ha kassen i 6 veckor. Här kommer en kort presentation av de böcker vi valt:

Fossiljägarna – Björn Hagberg & Martin Widman
Vi får följa den spännande forskningen kring kartläggningen av ryggradsdjurens utveckling från fiskar till landdjur som bedrevs av forskare vid Naturhistoriska museet i Stockholm under 1900-talet. Upptäckterna kom att förändra vår uppfattning om livets ursprung och teorierna var på sin tid mycket kontroversiella.

Revolution: instruktioner för en ny världsordning – Russell Brand
Den kontroversielle komikern, författaren och program-ledaren Russel Brand debatterar bland annat om orättvisor, korruption, miljöfrågor, kapitalism och vill få läsaren att ifrågasätta nuvarande ekonomiska system.

De förklädda flickorna i Kabul – Jenny Nordberg
En gripande och intressant skildring ges i denna bok av journalisten Jenny Nordberg om ett speciellt samhällsfenomen i Afghanistan. De förklädda flickorna får stort handlingsutrymme och frihet i det patriarkala och traditionella landet och företeelsen accepteras av omgivningen.

Trötthetssamhället – Byung-Chul Han
Den koreanske filosofen Byung-Chul Han uppmanar oss till mer eftertänksamhet och reflektion. Samhällets informations- och prestationshets leder till kollektiv utmattning, menar författaren.

Kommentarer inaktiverade.