Facklitteratur

Bokcirkla i sommar! del 2

Publicerat 13 juli 2016 | Av |

Starta din egen bokcirkel i sommar! Låna en av våra färdiga bokkassar med 8 pocketböcker i. Välj mellan ekonomi, filosofi, historia, biografi eller samhällsreportage. Du lånar kassarna på plan 2 och du kan ha kassen i 6 veckor. Här kommer en kort presentation av de böcker vi valt:

Badskumt – Katarina Johansson
Hur påverkas människor, djur och natur av all kosmetika och hudvårdsprodukter? Vad innehåller din antirynkkräm, hårfärgen eller deodoranten? Journalisten Katarina Johansson ger oss en inblick i hur hygien- och kosmetikabranschen fungerar. Hon tipsar även om andra alternativ, som oftast är mycket billigare.

Myten om den muslimska flodvågen – Doug Saunders
Vi har under senare år mötts av en rad påståenden om den så kallade muslimska massinvandringen till väst. Den kanadensiska journalisten Dag Saunders granskar dessa påståenden i denna prisbelönta bok och tar död på de flesta myter i denna fråga.

Vi bara lyder – Roland Paulsen
Utifrån en skarp kritik om Arbetsförmedlingens sätt att arbeta, tar sig sociologen Roland Paulsen an frågor som rör arbetsmarknads-politik, lönearbete, plikt och lydnad.

Elisabet 1 – Anna Whitelock
Berättelser om drottningen av England slutar aldrig att förundra oss. I denna bok får vi genom hennes tjänare, kammarjungfrur med flera, ta del av både hennes och landets politiska utveckling på 1500-talet.

Den blinde skaparenSverker Sörlin
Idéhistorikern Sverker Sörlin ger i denna bok en skildring av Darwin och hans samtid. Det är huvudsakligen genom bevarade brev som författaren ger oss en inblick i Darwins syn på religion och vetenskap och hur hans banbrytande teorier om evolutionen påverkat en hel värld.

Kommentarer inaktiverade.