Arrangemang, Barnböcker

Take away för barn 8-12 år: Sommarboken

Publicerat 2 juni 2020 | Av |

Sommarboken är för dig 8-12 år som gillar att läsa och få nya boktips. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser! Om du inte kan eller vill gå in på Stadsbiblioteket just nu så kan du istället beställa din sommarläsning och hämta den utanför Stadsbiblioteket. Du kan göra din beställning till och med 26 juni.

Berätta hur många böcker du vill låna och vilken sorts böcker du vill läsa för oss så plockar vi ihop böcker som vi tror att du skulle gilla. Du får låna böckerna hela sommarlovet! Välj om du vill ha dina böcker packade i en papperslåda eller en gympapåse*, båda med Sommarboken-tryck.

Du kan hämta din beställning utanför Stadsbiblioteket tidigast tisdag 16 juni. Vi meddelar dig och din vårdnadshavare via e-post eller sms när din kasse är färdig att hämtas och till vilket telefonnummer du ska ringa när du hämtar den. Sista dag för beställning är fredag 26 juni.

Vi arrangerar även en digital bokcirkel för dig 8-12 år där vi läser och diskuterar boken Familjen av Cecilia Lidbeck. Du hittar bokcirkeln här och den pågår tisdag 16 juni – tisdag 18 augusti.

För dig som kan besöka Stadsbiblioteket så sker invigningen av Sommarboken den 16 juni kl 16! Då startar utdelningen av lådor och gympapåsar fyllda med pyssel och annat roligt. Du som är 8-12 år kan hämta en låda eller påse* och själv fylla med din sommarläsning! Sommarboken-släpp sker på många av biblioteken i Göteborg i juni, samt arrangemang utomhus för barn 8-12 år. För att läsa mer om det se www.goteborg.se/sommarboken

* Gäller så långt materialet räcker, sedan finns det vanliga kassar att fylla med böcker.

Så här gör du för att beställa din sommarläsning:

1. Skicka in dina önskemål via beställningsformuläret som du hittar längre ned på sidan eller ring till oss, telefonnumret är 031-368 34 00.

2. Vi meddelar dig och din vårdnadshavare via e-post eller sms när din kasse är färdig att hämtas och till vilket telefonnummer du ska ringa när du hämtar kassen.

3. Ta med er legitimation och gå till Stadsbiblioteket. När du är framme ringer du på telefonnumret som du fick via e-post/sms, så kommer vi ut och lämnar din kasse.

4. Du lämnar tillbaka böckerna som vanligt när du läst ut dem eller lånetiden gått ut. Om du fortfarande inte kan gå in i biblioteket, ring när du är utanför så kommer vi ut och hämtar dem.

Beställningsformulär

Kommentarer inaktiverade.