Barnböcker, Boktips
Omslag till böckerna Leo och datorspelet samt Leo och klumpen i magen av Christina Lindström och Kajsa Lind. B. Wahlströms.

Omslag till böckerna Leo och datorspelet samt Leo och klumpen i magen av Christina Lindström och Kajsa Lind. B. Wahlströms.

Böckerna om Leo

Publicerat 27 juli 2021 | Av |

Om du känner ett barn som övar sin läsning på lättlästa böcker så kommer ett tips här! Böckerna om Leo är lagom för den som kommit en bit på väg, men inte är redo att läsa vanliga kapitelböcker än.

Det är ett lagom stycke text på sidorna och fina färgillustrationer som gör läsningen lätt och rolig. Om man läser med flyt tar hela boken ungefär en kvart att läsa.

Och här finns en hel del igenkänning. Kanske särskilt i boken Leo och datorspelet som blivit storfavorit hemma hos mig.

Leo älskar datorspel och vill absolut inte sluta spela när pappa ropar att det är frukost. Han har ju precis nått nivå 4! Och Leo når bara nivå 4 ibland. Men i stället för att fira och baka en liten tårta så stänger pappa plötsligt av datorn i stället!

Igenkänningen är total både för barn och förälder. Här finns de små och stora bråken som uppstår när ett barn inte vill sluta spela eller spelar när hen inte får. Och vad är det egentligen pappa gör? Sitter han inte och pillar på sin telefon och är det egentligen bättre?

Så förutom lästräningen kan boken leda till bra samtal om skärmtid och vad man vill ha för regler hemma!

I Leo och klumpen i magen mår Leo inte riktigt bra. Ingenting känns roligt och det kryper till slit fram att det hänt något i skolan som Leo har dåligt samvete för. Även här lyckas författaren Christina Lindström och illustratören Kajsa Lind med små medel fånga stor problematik. Här kan man ju också avsluta läsningen med ett samtal om hur det känns när man gjort något fel och varför det är så viktigt att säga förlåt.

Det finns ytterligare två böcker om Leo för den som inte får nog. Be personalen om hjälp så tar vi fram dem!

Kommentarer inaktiverade.