Barnböcker, Boktips
Omslag till Bosse & Bella borsta tänder av Måns Gahrton och Amanda Eriksson. Berghs Förlag. Omslag till Vera borsta tänderna av Katarina Ekstedt och Lovisa Blomberg. Triumf Förlag.borsta tänder

Omslag till Bosse & Bella borsta tänder av Måns Gahrton och Amanda Eriksson. Berghs Förlag. Omslag till Vera borsta tänderna av Katarina Ekstedt och Lovisa Blomberg. Triumf Förlag.borsta tänder

Böcker om att borsta tänderna

Publicerat 4 november 2021 | Av |

Tänk vad litteraturen kan hjälpa till med! Genom att läsa böcker om att borsta tänderna normaliseras aktiviteten och barnet får hjälp med att förstå att det är någonting som alla barn gör och att det inte är något konstigt eller farligt.

Här är tre tips på riktigt bra tandborst-böcker för de yngsta barnen:

Vera borstar tänderna av Katarina Ekstedt och Lovisa Blomberg

Den här boken är en del av en serie böcker om Vera och kompisen Ville, som vi får följa i vardagliga situationer på förskolan och hemma. Jag gillar verkligen hur Lovisa Blomberg illustrerar barn – livfulla och karaktäristiska med stora ögon och yviga hår. I den här boken läser Vera och Ville sagan om tandtrollen på samlingen på förskolan, och när Vera kommer hem är hon väldigt angelägen om att borsta bort trollen ur munnen direkt.

Alla borstar tänderna av Katie Daynes

En rolig och interaktiv flik-bok i stadig kartong, som tål det lilla barnets inte alltid så varsamma läsning. Måste verkligen alla borsta tänderna? Ja, alla – även bebisar med bara en tand och gamla människor med löständer. Faktan presenteras på ett sätt som blir tydligt och roligt och barnet blir aktivt i läsningen genom att hjälpa till och lyfta på flikarna. Boken är lekfullt formgiven med mysiga illustrationer.

Bosse & Bella borstar tänder av Måns Gahrton och Amanda Eriksson

Bosse & Bella är syskon och vi känner igen dom från andra böcker i samma serie. Bosse är stor, har fått massor av tänder och kan gapa jättestort men inte när mamma kommer med tandborsten. Då vill varken han eller Bella gapa. Men sen kommer pappa och ber dem borsta tänderna på honom, och det är ju faktiskt riktigt kul!

Ett vardagsdrama med hög igenkänning för de flesta småbarnsfamiljer.

Kommentarer inaktiverade.