Arrangemang

Bibliotekens service till företagare.

Publicerat 30 augusti 2012 | Av |

Företagare borde gå på biblioteket oftare. Inte bara för att låna mer böcker om företagande utan också för att få annan information och hjälp i sitt företagande. Gratis.

På sex orter i Sverige har stadsbiblioteken en speciell verksamhet för företagare. Förutom i Göteborg finns det företagsinformation på biblioteken i Malmö, Lund, Stockholm, Tjörn och Gävle.

Runt om i landet fungerar Företagsinformation på bibliotek lite olika. Företagarinfo på Stadsbiblioteket 300m2 i Göteborg ligger på en central plats så det är lätt att bara slinka in för att låna en handbok om företagande och läsa en tidskrift, men det går också bra att boka en tid för en visning.

Servicen, som företagare kan ha stor nytta av i sin verksamhet, består av ett stort urval handböcker om eget företagande, bokföring, marknadsföring och inspirationsböcker för att komma igång. På biblioteket finns också tillgång till affärsdatabaser som innehåller information om alla företag registrerade i Sverige. Allt är gratis.

Bland databaserna är den mest använda UC WebSelect berättar Anna Sandkvist och Annika Stigland som arbetar med Företagarinfo Stadsbiblioteket 300m2 i Göteborg. I WebSelect finns information om företag, marknader och branscher samt verktyg att analysera dem. Ett populärt sätt att använda den är att plocka fram ekonomisk information om potentiella leverantörer, kunder eller samarbetspartners.

Annika Stigland framhåller Företagarinfos roll som nätverksskapare eftersom vi har kontakt och samarbete med många lokala rådgivare. Företagarinfo anordnar program där lokala aktörer medverkar och blivande och befintliga småföretagare får möjlighet att prata med andra i samma situation.

Under den nationella kampanjveckan Bli verksam! som äger rum vecka 36 hoppas Anna Sandkvist att så många som möjligt skall upptäcka företagsservicen på biblioteket i Brunnsparken. En inspirationsföreläsning, en företagardrop-in och ett frukostmöte är vad vi erbjuder första veckan i september.

Mer information och kontaktuppgifter:

Om ni vill veta mer om hur Företagarinfo fungerar kontakta Anna Sandkvist och Annika Stigland som kan berätta mer.

Företagarinfo Stadsbiblioteket 300m2.
www.goteborg.se/foretagare

Anna Sandkvist, bibliotekarie.
anna.sandkvist@kultur.goteborg.se
031-368 33 83

Annika Stigland, bibliotekarie.
annika.stigland@kultur.goteborg.se
031-368 33 86

Kommentarer inaktiverade.