Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Välkomna på födelsedagskalas den 2 april!

Publicerat 30 mars 2017 | Av |

År 1967 invigdes den gula tegelbyggnaden uppe på Götaplatsen av Astrid Lindgren – det är femtio år sen och nu är det dags att fira!

Då hade det gått drygt hundra år sedan Göteborgs första folkbibliotek öppnade 1861 i en lägenhet på Haga Östergata. År 1897 blev Dicksonska folkbiblioteket, nuvarande Allégården på Södra Allégatan Göteborgs huvudbibliotek. I och med det nya huset på Götaplatsen fick Göteborgs hela biblioteksverksamhet ett centrum. Göteborgs stadsbibliotek hade fötts.

Femtioårsjubileet ska såklart firas och söndagen den 2 april bjuder Stadsbiblioteket in göteborgarna till födelsedagskalas med minneskavalkad och aktiviteter för barn i alla åldrar. Daniel Lemma framför nya tolkningar av Karin Boyes dikter och det blir högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) och Anette Eliasson, ny sektorschef bibliotek.

Vi ses på söndag den 2 april!

Program

Klockan 11-14 Plan 2
Workshop i origami för barn och vuxna med Inga Johansson, Stadsbibliotekets eget origamiproffs.
 
Klockan 11-14 Barnavdelningen (4-9 år)
Vid orange disken startar färden med frågor om bland annat figurer, flaggor och flaskor med sockerdricka. I ”tidsdisken” i entrén får alla barn som deltar ett pris (så länge lagret räcker).
 
Klockan 13 Barnavdelningens scen (alla åldrar)
Allsång med husorkestern Albin & Helen! Eftersom Astrid Lindgren höll bibliotekets invigningstal 1967 blir det favoritlåtar från filmatiseringarna av hennes böcker.Klockan 14 Trappscenen
Mingel, kalasbubbel och kaka.

Jubileumsprogram start cirka kl 14.30

Konferencier: Paula Wahlbom, programansvarig Stadsbiblioteket.

Astrid Lindgren talar från 1967.

Jubileumstal av Anette Eliasson, ny sektorschef bibliotek, och Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande.

Daniel Lemma framför nya tolkningar av Karin Boyes dikter ur Stadsteaterns föreställning Stjärnornas tröst.

Minneskavalkad från Stadsbiblioteket genom tiderna. Avslutningsvis kommer författaren Viveca Lärn och berättar om hur det var för 50 år sedan – för hon var på plats vid invigningen!

Kommentarer inaktiverade.