Barnböcker, Boktips
Omslag till Bästa friends forever av Ellen Karlsson och Karin Cyrén. Natur och Kultur.

Omslag till Bästa friends forever av Ellen Karlsson och Karin Cyrén. Natur och Kultur.

Bästa friends forever  

Publicerat 30 augusti 2022 | Av |

Höstterminen har precis dragit igång, och lagom till det har jag läst Ellen Karlssons Bästa friends forever, illustrerad av Karin Cyrén. I denna första bok i Bästa-serien, får vi möta Noa. Noa går i världens bästa förskoleklass – med till och med världens bästa fröken Billie! Men vad som kanske ändå är bättre än klassen är nog Manne. Världens snällaste Manne.

Först var Noa och Manne bara som vanliga klasskompisar, men efter ett tag inser de att de har två saker gemensamt. 1. Öva på att se in i framtiden och 2. att skratta. Att skratta tillsammans med Manne är det bästa som finns. Fast kanske är ändå Manne nästan lite för snäll ibland? Så snäll att Noa inte får ha sin egen BFF ifred, och utan Manne blir ingenting kul längre.

Boken är fin skildring över hur stora känslor och livet i lågstadiet kan vara, allt utifrån ett barns perspektiv. Och tyckte du om Rose Lagercrantz böcker om Dunne, så är den här boken något jag varmt kan rekommendera. Den gör sig även fin som en bok att läsa tillsammans med din vuxne.

Håll utkik sedan efter nästkommande bok i serien – Bästa överraskningen. Det ser vi på Stadsbibliotekets barnavdelning fram emot i alla fall!

Kommentarer inaktiverade.