Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Barnhack

Publicerat 19 juni 2015 | Av |

I sommar bjuder vi in er mellan 9-12 år att testa på barnprogrammeringsspråket Scratch. Animera en liten berättelse eller skapa ett enkelt spel till exempel.

 

Det finns exempel från Storbritannien och Tyskland där skolor infört programmering på schemat med hjälp av Scratch-språket som utvecklats vid MIT (Massachusetts Institute of Technology) i USA. Syftet är att skapa förståelse för hur datorer fungerar och hänger ihop med nätet. Barnen får lära sig att datorer inte gör annat än vad vi människor säger till dem att göra.

Genom att visa Scratch och köra ”barnhack” på Stadsbiblioteket hoppas vi väcka nyfikenhet och intresse för datorer och nätet och att deltagarna börjar lära sig ett av de viktigaste språken människan skapat och därmed kan skapa egna historier med det och bli aktiva producenter istället för enbart konsumenter.

Scratch är ett gratis program för att programmera med ”byggstenar” i stället för att skriva in instruktioner. Man kan skapa olika typer av projekt eller spel och tränar sitt logiska kreativa tänkande och hur man uttrycker sig grafiskt genom att testa sig fram och förstå hur programmering fungerar. På ett enkelt sätt lär barnen sig grunder i programmering.

Allt ligger på webbplatsen Scratch och man behöver inte installera något program. Det gör att det är lätt att fortsätta på sitt projekt hemma eller på någon av våra lånedatorer när workshopen är slut.

Anmälan öppnar den 22 juni

Ställ klockan! Anmälan öppnar på webben kl 09 måndag 22/6. Vi vet av erfarenhet att det är hårt tryck på Barnhack så det är bra att vara tidigt ute.

Se datum för sommarens kurser här nedan.

Tisdag 30/6 kl 10-12 eller kl 14-16

Torsdag 2/7 kl 10-12 eller kl 14-16

Tisdag 4/8 10-12 eller kl 14-16

Torsdag 6/8 10-12 eller kl 14-16

Inga förkunskaper krävs och vill man som vuxen delta med sitt barn är man välkommen.

Begränsat antal platser. Du anmäler dig till ett av tillfällena.

Kommentarer inaktiverade.