Barn och unga, Blogg
Bild på Barnavdelningen.

Barnavdelningen. Foto: Stadsbiblioteket

Barnens bok i Göteborg (19 feb – 22 mars)

Publicerat 19 februari 2024 | Av |

Varje år belönas ett arbete relaterat till barn- eller ungdomslitteratur med Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA). Det är det största priset i världen som riktar sig mot just barn- och ungdomsinriktad litteratur.

I samband med detta fantastiska pris undrar vi på Stadsbiblioteket vilka favoritböcker barnen i Göteborg har. Det kommer under en period framöver därför finnas möjlighet att berätta det för oss i en omröstning vi kallar för Barnens bok. Då får barn och unga mellan 6-19 år själva rösta fram en favoritbok.

Omröstningen har i början av året skickats ut till skolklasser i Göteborgs stad men sker också inne på Stadsbibliotekets avdelningar för barn och unga 19 februari till 22 mars. Det ska även läggas röstlappar inne på bokbussarna för de som inte har möjlighet att komma in till Stadsbiblioteket.

Den mest röstade boken tillkännages i april månad på Trappscenen. Då ska vi tillsammans med inbjudna skolklasser passa på att lyssna på sändningen för vem eller vilka som vunnit ALMA-priset.

Majoriteten av platserna för ALMA-dagen den 9 april är som ovan nämnt förbokade men det ska nog gå bra att svänga förbi och lyssna för den som är nyfiken! Ett något fördröjt tillkännagivande kommer även göras på bloggen samt på Instagram.

Kommentarer inaktiverade.