Barnböcker
Detalj ur omslaget till "Det är en bok". Rabén & Sjögren förlag.

Detalj ur omslaget till "Det är en bok". Rabén & Sjögren förlag.

Barn, böcker och bibliotek

Publicerat 7 mars 2012 | Av |

Boktips i P4 Göteborg. Tre av fyra måndagar så har vi som jobbar på folkbiblioteken i Göteborg möjlighet att tipsa om böcker i lokalradion. Mycket trevligt för oss och populärt bland lyssnarna. Det kan man se på antal utlån och reservationer som uppstår efter ett sådant bokpratsprogram.

Sist jag var iväg så tipsade jag om sex stycken härliga bilderböcker som alla handlade om läsning och bibliotek. Det finns så otroligt många bra bilderböcker och om de då också handlar om bibliotek så är lyckan fullständig.

Jag valde att ta tre svenska och tre engelska.

Det är en bok av Lane Smith

Underfundigt om skillnaden mellan att läsa en bok och jobba med en dator. Festliga illustrationer.

Pipliotek??? av  Lorenz Pauli och Kathrin Schärer

Härlig och fartfylld bok om räven som inte kan läsa (och har lite svårt med uttal), men som blir invigd i bibliotekens underbara värld av en liten mus.

Mamma mu läser av Jujja Wieslander

Den här kossan är min favorit. Hon är nyfiken och påhittig och vågar göra saker som inte en ko skall göra. I denna bok åker hon med bonden till biblioteket och hittar fantastiska böcker som hon läser och begrundar. Till “Kråkans” stora förtret. Härliga och innehållsrika illustrationer av Sven Nordqvist.

Lulu loves the library av  Anne McQuinn

Här får man följa med en liten flicka till biblioteket och se vad hon gör där. En riktig bruksanvisning i biblioteksbesök.

Library mouseav Daniel Kirk

En liten blyg mus som får en vän i form av en liten gosse. På snirkliga vägar skriver och illustrerar dom böcker ihop.

Library Lion av Michelle Knudsen med illustrationer av Kevin Hawkes

En dag kommer ett stort och mäktigt lejon in på biblioteket och är med på sagostunden. När den är slut så blir han så besviken så han ryter ett riktigt jätte-vrål. Då talar bibliotekarien om för honom att här finns det vissa regler som man måste följa, annars så får man inte vara där inne. Han lovar att vara tyst och blir en ständig besökare och hjälpreda på biblioteket. Ända tills en dag när han bara måste ryta igen…

Kommentarer inaktiverade.