Facklitteratur

Att springa som proffsen…

Publicerat 12 april 2012 | Av |

För alla som inte har upptäckt tjusningen med vinterlöpning är det kanske dags att börja träna inför vårens alla lopp… eller för hälsans skull. Boken ”Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf” kan säkert ge lite inspiration.

Under 1990-talet var Malin Ewerlöf en av Sveriges största inom löpning. Hennes främsta merit är EM-silver på 800 meter i Budapest 1998 och hon är också innehavare av rekorden på 800 och 1500 meter för damer. Hon har också fina resultat från ett flertal maratonlopp.

I denna nyutkomna bok ger Malin Ewerlöf en bakgrund till sin egen löparkarriär, om att komma igång, hon ger tips för att springa längre sträckor och så småningom kanske till och med tävla.

Det är lättläst och inspirerande och under läsningen ser man plötsligt möjligheterna att ”stjäla” till sig springtid. Malin själv är trebarnsmamma, men lyckas med olika knep att få till träningen. Här finns även kapitel om löpning under graviditet, om sömn, löparskador och alternativa träningsformer.

Lite, lite elakt kan man säga att det är som vanligt när ”kändisar” ger ut träningsböcker: här är det narcissismen som styr och således ett frosseri i bilder av Malin själv.

Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf är skriven tillsammans med Kenneth Gysing, den före detta chefredaktören på tidskriften Runners world . Läs även hans bok Ett år av magiskt löpande. Och prova den lite mer seriösa Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av den japanske författaren Haruki Murakami!

Kommentarer inaktiverade.