Barnböcker, Boktips, E-böcker

Omslag till "Athena. Grattis världen! Jag är här nu!" av Elin Ek. Bonnier Carlsen.

Athena

Publicerat 27 augusti 2020 | Av |

Athena och hennes kompisar i Rädda Jorden-klubben har ett uppdrag. De ska få de vuxna att förstå att vi inte kan vänta längre, vi måste ändra vårt beteende nu för att rädda klimatet.

12-åriga Athena är precis som författarinnan Elin Eks alter ego Grynet en frisk fläkt som inte tar någon skit. Hon får ofta höra att hon pratar för mycket, samtidigt som de vuxna tjatar på hennes bästis Ronja om de tycker att hon är för tystlåten. Som att det spelar någon roll hur mycket eller lite en person pratar. Det som spelar roll är vad du gör.

I den första boken Grattis världen! Jag är här nu! går det mesta fel. Athena och hennes syskon tvingas att bo hemma hos Biggan och Göran (även kända som farmor och farfar, men det vill de absolut inte bli kallade) när det är dags för den nya bebisen i familjen att födas. K-a-t-a-s-t-r-o-f! De minns helt klart inget om hur det är att vara barn.

I del 2 Strålkastare tack! bestämmer Athena och hennes vänner sig för att få sin skola att införa köttmåndagar istället för köttfria måndagar = köttfritt alla dagar utom en!

I den tredje boken Hur svårt kan det vara? visar det sig att lindarna runt Athenas skola har blivit sjuka och måste sågas ner. Men när Athena och de andra i RJK hittar tecken på att träden går att rädda, vill inte de som bestämmer lyssna på dem. Hur svårt kan det vara, egentligen?

Underbara högläsningsböcker som bjuder på många skratt och kraftfulla argument för att få världen att bli en bättre plats. Passar dig som är 8 år och uppåt. Alla tre delar finns som e-böcker i Libby.

Kommentarer inaktiverade.