Arrangemang

Folkvimmel från invigningen. Foto: Anja Sjögren

Äntligen invigt!

Publicerat 28 april 2014 | Av |

– Det är så härligt att Stadsbiblioteket nu fylls av biblioteksanvändare igen, säger bibliotekschefen Christina Persson. Efter författarbesök, föreläsningar, visningar, uppträdanden och folkfest i dagarna fem är Stadsbiblioteket äntligen invigt. Det är en nöjd och glad bibliotekschef som berättar hur det känns just nu.

– Ett bibliotek handlar om möten mellan till exempel berättelser och människor. Berättelserna ska inte behöva stå inlåsta. Men det har varit en lång och lärorik resa hit, och därför känns det konstigt nog lite tomt också, nu när vi har nått målet.

Vad blir nytt i nya huset?

– Nu är stadsbiblioteket fräscht och har fått en ny gestaltning som släpper in ljuset och stadsrummet. Här finns fler sittplatser och helt nya grupprum där man kan studera tillsammans. Här finns större avdelningar för barn och unga och fler bokhyllor. Vi har inte bara ett café utan också en kaffebar och en ny öppen hörsal för program, Trappscenen.

Vad får göteborgarna inte missa?

– Att biblioteket är så mycket mer än böcker. T ex alla aktiviteter som pågår med föreläsningar, uppläsningar, kurser i användning av databaser och digital teknik. Att det finns filmer och musik. Att här finns det datorer, internet och wifi. Alldeles för många vet inte detta och använder inte biblioteket. Trots att biblioteket tillhör alla göteborgare och är deras!

 

Kommentarer inaktiverade.