Barn och unga, Barnböcker, Blogg, Boktips
Omslag till böckerna "Dödskallen" och "The Skull" av Jon Klassen, Lilla Piratförlaget och Candlewick press, samt; "Smartast i familjen" av Fredrik Eklöv, Bokförlaget Semic.

Omslag till böckerna "Dödskallen" och "The Skull" av Jon Klassen, Lilla Piratförlaget och Candlewick press, samt; "Smartast i familjen" av Fredrik Eklöv, Bokförlaget Semic.

Alicias sommarbokentips!

Publicerat 23 juni 2024 | Av |

Årets sommarboken-teman är vänskap och hemligheter! Alicia tipsar om mystiska och magiska böcker, böcker om vänskap och böcker att läsa med vänner.

Smartast i familjen

Smartast i familjen av Fredrik Eklöv (tidigare Cattani) är en serie med böcker fyllda med roliga kluringar, utmaningar och trolleritricks!

Samla kompisarna och gör en tävling av att flippa muggar eller imponera på dem genom olika tändstickskluringar. Dessa böcker är fylla med knep och knåp och kanske hittar du ditt nya partytrick! Visa oss gärna nästa gång du besöker biblioteket! (Om tricket är tillåtet hos oss vill säga).

 

 

 

 

 

 

 

The Skull eller Dödskallen

The skull, eller Dödskallen som den heter på svenska, är en mystisk och ryslig bok skriven av Jon Klassen. Boken är rikt illustrerad och trots att texten är kort rymmer den mycket. I boken kastas läsaren direkt in i handlingen när huvudkaraktären Otillia springer genom ett mörkt och snöigt landskap. Kort därefter får vi möta dödskallen. De båda bär på stora hemligheter och när flickan skyddar dödskallen med sitt liv växer en vänskap fram mellan de två karaktärerna.

Denna pärla rymmer alltså både hemligheter och vänskap som ju är årets teman på Sommarboken. Boken finns på engelska och svenska. In och låna!

 

 
 

 

 

 

 

 

Kolla också in alla Sommarboken-aktiviteter på biblioteken! 

Kommentarer inaktiverade.