Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg

Abdellah Taïa. Foto: Laurent Denimal

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Abdellah Taïa i samtal med Kristofer Folkhammar

Publicerat 9 juli 2013 | Av |

Abdellah Taïa introducerades på svenska förra året med romanen Ett arabiskt vemod och är nu aktuell med romanen Frälsningsarmén, där en ung man slits mellan marockansk och västerländsk kultur, mellan sin förvirring och sin beslutsamhet att förändra sitt liv.

Fredagen den 22 februari kl 19.00
Världskulturmuseet, scenen.
Fri entré.

Abdellah Taïa introducerades på svenska förra året med romanen Ett arabiskt vemod och är nu aktuell med romanen Frälsningsarmén, där en ung man slits mellan marockansk och västerländsk kultur, mellan sin förvirring och sin beslutsamhet att förändra sitt liv. Passionen är både drivkraft och verktyg, stilen är korthuggen och intensiv:

”Jag minns allting nu. Jag kan skriva. Det var sommar, högsommar, augusti, den sjunde augusti. Det var lov, det långa, oändligt långa lovet som varje dag gjorde mig galen och febrig”.

Abdellah Taïa är Marockos första öppet homosexuella författare. Han skriver på franska och bor sedan flera år i Paris.

Kristofer Folkhammar har gett ut en roman och senast en diktsamling, När han kysste mig förlorade jag allt. Han skriver litteraturkritik och är redaktionssekreterare på Ord&Bild.

Samtalet förs på engelska.

Presenteras i samarbete med Elisabeth Grate förlag.

Intervju med Abdella Taïa i Lundströms bokradio, P1 (16 min. in i sändningen)

“Unna er att upptäcka honom om ni inte gjort det tidigare. Det rör sig om ett av de mest spännande författarskapen på franska i vår tid.” Carl-Johan Malmberg SvD

“När författarskapet en gång i framtiden sammanfattas kommer kanske domen att lyda: Abdellah Taïa återerövrade passionen från ironin.” / Jan Arnald DN, 2013-02-04.

Recension Ett arabiskt vemod av Elisabeth Hjort i SvD

Recensin av Ett arabiskt vemod av Jan Arnald i DN

Intervju med Abdella Taïa, i nättidskriften Throw me away

Kommentarer inaktiverade.