Barn och unga, Blogg, Boktips, E-böcker
Bild på boken "A Study in Drowning" av Ava Reid.

Bild på boken "A Study in Drowning" av Ava Reid. HarperTeen.

A Study in Drowning

Publicerat 24 maj 2024 | Av |

Är det någon annan än jag som alltid har en annan favorit än den framröstade vinnaren? På Goodreads som i Eurovision. Alltid!

A Study in Drowning nominerades 2023 i Goodreads Choice Awards kategori för Best Young Adult Fantasy & Science Fiction. Den blev, som ni kanske har räknat ut, inte utsedd till vinnare, men läsningen har för min personliga del gjort Ava Reid till en författare att hålla koll på i framtiden.

Berättelsen tar avstamp i huvudkaraktären Effys akademiska strävan kring ett litterärt verk som betyder väldigt mycket för henne. När chansen öppnas för att bo i den nyligen bortgångna författarens hus i samband med en tävling tar hon den på en gång.

Läsningen är är kuslig och stämningsfull med gotiska inslag och det beskrivs väldigt träffande hur det kan vara att vara kvinna i mansdominerade miljöer. Så många lager! Givetvis med grund i folksagor som jag är så förtjust i.

Ava Reid har skrivit böckerna Juniper & Thorn, The Wolf and The Woodsman, och är snart även aktuell med Lady Macbeth, en spinn på Shakespeares pjäs från ett kvinnligt perspektiv.

A Study in Drowning finns även som e-bok i appen Libby.

Kommentarer inaktiverade.