Nedräkningen
Anneli Hultén. Foto: Pressbild

Anneli Hulthén. Foto: Pressbild.

98 dagar kvar tills Stadsbiblioteket öppnar

Publicerat 15 januari 2014 | Av |

Ett stort gemensamt vardagsrum, så vill Anneli Hulthén att biblioteket ska vara. Om 98 dagar öppnar ett skinande nytt Stadsbiblioteket på Götaplatsen. Det firar vi med att prata bibliotek med intressanta göteborgare fram till invigningen den 23 april.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, vill ha ett bibliotek fullt med sköna läsplatser och bra böcker.

Vad är det bästa med bibliotek?
Det är naturligtvis alla böcker! Där finns allt och dessutom fritt för var och än. Det näst bästa är tystnaden…

Hur ser ditt drömbibliotek ut?
Drömbiblioteket skulle vara oändligt i  sitt utbud, med sköna soffgrupper där läsaren skulle kunna sjunka ner med en kopp kaffe. Levande ljus på borden…. Som ett stort gemensamt vardagsrum.

Har du ett favoritbiblioteksminne?
Favoritsbiblioteksminnena är från världens minsta bibliotek som vi drev på Knarrholmen några somrar. Jag fick tillåtelse att emellanåt vara assistent till bibliotekarien som då var knappt 12-13 år fyllda.

Vilken är den bästa och den sämsta bok som du har läst?
De sämsta böckerna glöms bort ganska fort. En av de bästa är Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren och nu senast är Jag är Malala av Malala Yousafzai en favorit. Ingrid Betancourt Även tystnaden har ett slut också mycket läsvärd. Nelson Mandelas bok Samtal med mig själv är också både tankvärd och fascinerande. Men det finns så mycket som är bra…

Vad läser och lyssnar du på just nu?
Jag är Malala är precis avslutad. Sedan har jag konsumtionsläst några deckare som inte satte några vidare spår, vare sig i titel eller innehåll. Sedan lyssnar jag för tillfället nästan uteslutande på afrikansk musik.

Kommentarer inaktiverade.