Appar & Internet, Facklitteratur

Detalj ur omslaget till "Göteborgarnas promenadguide". Kabusa böcker.

Upptäck Göteborg!

Publicerat 12 september 2013 | Av |

Om du vill lära känna och upptäcka Göteborg finns det mycket bra hjälp att ta till, både i form av appar och i form av böcker.

Leka på lekplats

Har du tröttnat på att gunga på samma gamla vanliga gungor och gräva i samma gamla sandlåda? Då är appen Lekplatsen något för dig. Här kan du hitta 150 lekplatser i Göteborg. Det finns en kartfunktion där du kan se alla lekplatser och du kan även få reda på vilken som är närmaste hållplatsen om du vill åka kommunalt till lekplatsen. En rolig funktion i appen är att man kan söka på lekredskap. Om jag vill gå till en lekplats och vill ha en lekplats med en bebisgunga, bollplan eller kanske en klätterställlning så kan jag lätt hitta de lekplatser som erbjuder detta.

Det finns även roliga utmaningar som man kan göra, till exempel Gunggalningen, besöka sju lekplatser med gungor eller Morgonpigghajen, vara på en lekplats innan klockan nio på morgonen. Utmaningarna kan säkert vara roliga för lite äldre barn. Är det så att jag kommer till lekplatsen och något är trasigt där, så kan jag felanmäla detta i appen. Detta är en perfekt app för föräldrar som ägnar mycket tid på lekplatser! Appen är framtagen av Park och naturförvaltningen i Göteborg, finns för både Iphone/Ipad och Android och är gratis.

Åka spårvagn

Ett fint sätt att uppleva Göteborg på är genom spårvagnsfönstret. Västtrafik har i samarbete med Stadsmuseet tagit fram appen Spårvagnssightseeing. Med hjälp av appen kan du göra rundturer i centrala Göteborg som tar runt en timma.  Du startar bara appen, pluggar i dina hörlurar, följer appens instruktioner för vilken spårvagn du ska ta – du får till och med hjälp om du behöver köpa en biljett  – och sightseeingen kan börja. Under spårvagnsturen kan du sedan sitta och titta ut genom fönstret och få information uppläst för dig om de sevärdheter som du åker förbi. Appen är gratis och finns för både Ipad/Iphone och Android.

Promenera

Att vandra omkring i naturområdena runt Göteborg eller kanske bara att strosa omkring på gatorna där man bor är också trevliga sätt att upptäcka Göteborg på.

Om man vill upptäcka sitt närområde så finns guideboksserien Upptäck det moderna Göteborg med delarna Upptäck Angered, Upptäck Hisingen, Upptäck nordost och Upptäck Västra Frölunda av Einar Hansson, Claes Caldenby och Sanja Peter. I böckerna finns ett antal vandringar i stadsdelarna där man får lära sig mer om dess historia, grönområden och arkitektur.

I Göteborgarnas promenadguide av Anders Hilmersson presenteras trevliga promenadområden i Göteborg med omnejd. Utflyktsmålen presenteras med trevliga bilder, kartor och praktisk information om området. Boken finns i ett behändigt fickformat, då heter den Göteborgarnas lilla promenadguide.

 

Kommentarer inaktiverade.