Boktips, Facklitteratur
Omslag till The Dawn of Everything av David Graeber och David Wengrow. Allen Lane.

Omslag till The Dawn of Everything av David Graeber och David Wengrow. Allen Lane.

The dawn of everything

Publicerat 8 juli 2022 | Av |

Gryningen, det ögonblick mörkret ger vika åt ljuset, står i den folkliga traditionen för att en annan värld är möjlig. Och det är i den andan boken vi rekommenderar här bör läsas. Den handlar om ‘början av allt.’

Antropologen David Graeber och arkeologen David Wengrow tar sig an den ”enkla” uppgiften att skriva om mänsklighetens historia, och öppnar upp nya, banbrytande spår för framtida forskning.

Vi överdriver inte när vi säger att boken på ett omvälvande sätt kan komma att förändra din syn på vår gemensamma historia, och därmed vår gemensamma framtid; för den som kontrollerar det förflutna, kontrollerar framtiden (Orwell). För er som läst Homo Sapiens: en kort historik över mänskligheten av Yuval Noah Harari, den bok som under det senaste årtiondet kanske varit den mest omtalade kring ämnet, kan vi avslöja att (även) den får sin dos av kritik värd att begrunda.  

The Dawn of Everything finns att låna som bok, e-bok, och e-ljudbok. (Bokförlaget Volante ger ut The Dawn of Everything på svenska senare i höst.)

Magnus, timvikarie

Kommentarer inaktiverade.