Appar & Internet, Arrangemang

Talboken i mobilen

Publicerat 5 oktober 2011 | Av |

Nu kan du som har ett eget nedladdningskonto hos TPB lyssna på Daisytalböcker strömmande i din smartphone. Nästan 90 000 talböcker blir på så vis tillgängliga för dig vart du än är.

Ett nedladdningskonto hos TPB, Talboks och punktskriftsbiblioteket, kan alla som har någon form av funktionsnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter få. Hjälp med detta och mer information om hur det fungerar kan du få under vårt Daisydrop-in på måndagar 13-15.30.

Daisy Reader heter appen som gör det möjligt att lyssna på alla TPBs Daisyböcker i Ipad/Iphone/Ipod Touch och Androidtelefoner och surfplattor. Appen är gratis och du hämtar hem den från antingen App store eller Android market i vanlig ordning. Att läsa böckerna är också gratis, men att lyssna strömmande drar mycket datatrafik, så var noga med att kolla hur ditt mobilabonnemang ser ut innan du börjar lyssna. När du har installerat appen, så loggar du in i den med samma uppgifter som du använder för att ladda ner Daisyböckerna från TPB-katalogen.

Daisy Reader har samma funktioner som en vanlig Daisyspelare. Du kan lägga bokmärken i texten, anpassa läshastigheten, bläddra enkelt mellan kapitel och sidor. Du kan spara upp till tio böcker i offline-läge, vilket gör att du slipper lyssna strömmande.

Nu i helgen, 8 – 9 oktober, går årets Dyslexidagar av stapeln här på Stadsbiblioteket. Då finns vår personal på plats och visar Daisy Reader och andra bra mobilappar. Du kan också ställa alla frågor du har om Daisyböcker och egen nedladdning.

Kommentarer inaktiverade.