Aktuellt

Take away-kassen – Färdiga bokkassar utifrån dina önskemål

Publicerat 13 januari 2021 | Av |

Vill du ha en färdig bokkasse fylld med läsning som passar dig, coronasäkert, att hämta ut från ditt bibliotek?

Du berättar för oss vilka slags böcker du tycker om att läsa och vi väljer ut böcker och gör i ordning en kasse som vi tror passar dig. När den är redo att hämtas kontaktar vi dig och du kan smidigt hämta den utanför det bibliotek du valt.

Du får låna böckerna i 6 veckor och kan låna om dem ännu längre om du behöver. För att kunna låna böcker måste du ha ett bibliotekskort, läs om hur du skaffar ett här.

Vill du ha en specifik bok med i din kasse? Du kan önska i fältet ”övriga önskemål” så försöker vi att få med din bok, om den finns tillgänglig att låna. Kassarna packas på Stadsbiblioteket och titlarna som väljs ut är från Stadsbibliotekets bokbestånd.

Så här gör du

  1. Skicka in dina önskemål på något av följande sätt:
      • • via beställningsformuläret som du hittar längre ned på den här sidan,
      • • Ring till oss. Telefonnumret är 031-368 34 00.
  2. Vi meddelar dig via e-post eller sms när din kasse är färdig att hämtas och till vilket telefonnummer du ska ringa när du hämtar kassen.
  3. Ta med din legitimation och gå till biblioteket du valt. När du är framme ringer du ditt bibliotek på telefonnumret du fick via e-post/sms, så kommer vi ut och lämnar din kasse.
  4. Du lämnar tillbaka böckerna som vanligt när du läst ut dem eller lånetiden gått ut. Om du fortfarande inte kan gå in i biblioteket, ring när du är utanför så kommer vi ut och hämtar dem.

 

Beställningsformulär

Barn (0-12 år)

Unga (13-25 år)

Vuxna

Kommentarer inaktiverade.