Arrangemang, Facklitteratur

Sven Wollter kommer hit den 23 september

Publicerat 20 september 2014 | Av |

Missa inte chansen att höra skådespelaren Sven Wollter berätta om sin bok Pojke med pilbåge.Boken beskriver ett fascinerande skådespelarliv, och ett kanske minst lika spännande privatliv.

När han var sextio utkom självbiografin Bakljus. Nu när han är åttio fyllda har boken Pojke med pilbåge kommit. När tjugo år hade passerat sedan den första boken gavs ut fanns det naturligtvis ännu mer för Wollter att berätta. Och berättandet i boken Pojke med pilbåge sker med både bokstäver och bilder.

Innan man ger sig i kast med boken kanske det behövs lite vägledning?

”Jag föreslår att man slår upp boken någonstans mitt i på måfå och sedan börjar bläddra, tittar på bilderna och sedan om man behöver ledning, läser.”

Så instruerar Sven Wollter läsaren till sin senaste bok, som är en sorts självbiografi men också lite mer än så. Texten består av kåserier, dikter och betraktelser. Bokens underrubrik, eftertankar i ord och bild, är väl vald och på de 239 sidorna i boken hinner Wollter dela med sig av minnen från ett långt och innehållsrikt skådespelarliv. Wollter lägger också stor vikt i boken åt sitt familjeliv och berättar extra kärleksfullt om sin mamma.

Bildmaterialet är omfattande och innefattar fotografier från både yrkes- och privatliv. Dottern Stina har också med elva stämningsfulla akvareller förstärkt Wollters text.

I all korthet handlar boken om Robin Hood, Fröding, läroverkstiden på Hvitfeldtska, rädslor, barn och då särskilt om dottern Ylva, barnbarn, skådespeleri, kollegor, barndom, familj, film och kärlek. Med mera. Det politiska engagemanget finns också med som en, vitsigt nog (?), röd tråd i boken.

Om processen som ledde fram till skrivandet av Pojke med pilbåge kommer Wollter att berätta, och garanterat en hel del annat också.

Välkommen till Stadsbiblioteket och ta del av hans berättelse! Plats för arrangemanget är Trappscenen och tiden kl. 18.

 

Kommentarer inaktiverade.