Appar & Internet, Arrangemang, Facklitteratur, Skönlitteratur

Svårt att läsa..?

Publicerat 5 maj 2011 | Av |

…lyssna istället! På Stadsbiblioteket Göteborg kan du ladda ner tusentals talböcker direkt till din mobiltelefon, dator eller MP3-spelare, helt gratis!

Det är många som har svårt att läsa text. Dyslexi, alltså svårigheter att skriva och läsa text kan vara en anledning. Problem med synen som gör det svårt att se texten gör det också besvärligt att läsa. För personer som har svårt att röra sig kan det också vara svårt att bläddra i böcker och tidskrifter.

Tusentals talböcker
På Stadsbiblioteket i Göteborg finns en särskild avdelning för dig som har svårigheter att läsa text. Talböckerna på biblioteket kallas för Daisy. De får bara lånas av personer som har svårt att läsa tryckt text. Det är helt gratis att låna Daisy-böcker. Biblioteket har flera tusen Daisy-böcker till exempel faktaböcker, deckare och böcker om kärlek. På biblioteket finns också nyhetstidningen 8 SIDOR, böcker med stor stil och lättlästa böcker.

Nu ger Stadsbiblioteket i Göteborg dig möjligheten att ladda hem Daisy-böcker direkt till din mobiltelefon, dator eller MP3-spelare. Det betyder att du kan ladda hem talböckerna hemifrån eller var du än befinner dig.

Registrera dig för att låna Daisy-böcker
På måndagar klockan 13.00 till och med 15.30 kan du komma till Stadsbiblioteket i Göteborg och registrera dig. Om du inte kan komma på måndagar kan du ringa till biblioteket och boka in en tid som passar dig. Telefonnumret är 031-368 33 06. När du registrerar dig visar personalen hur du gör för att låna och ladda hem Daisyböcker och annan specialmedia. Om du är under 18 år måste du ha med dig målsman för att kunna registrera dig.

För att kunna låna på biblioteket behöver du ett bibliotekskort. Om du inte har ett bibliotekskort kan du få det på ditt bibliotek. Du kan även skaffa kortet på internet. Besök www.goteborg.se/bibliotek, där står det hur du ska göra. Det kostar inget att skaffa ett bibliotekskort eller att låna på biblioteket.

För mer information kontakta:
Maria Melin, Stadsbiblioteket Göteborg
Telefonnummer: 031-368 33 29
E-post: maria.melin@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.