Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Suzanne Brøgger (Danmark) i samtal med Jenny Högström

Publicerat 25 februari 2014 | Av |

Konsertsalen, Musikens Hus. Fri entré – i mån av plats.

Suzanne Brøgger, född 1944, firade nyss inte mindre än 40 år som författare. Och det med den lilla romanen Till T – som hon kallar för sin debut. Icke desto mindre återkommer teman från tidigare böcker med självbiografiska inslag, som den erotiska klassikern Crème fraîche från 1978, eller släktkrönikan Jadekatten från 1997. Också modernitetskritiken är väl bekant. Liksom upproret.

Och det är inte utan att man anar ett Fräls oss ifrån kärleken, som den hyllade debuten från 1973 heter, med sin skildring av kärnfamiljen som en sorts fängelse.
Brøgger är mångfaldigt prisbelönt och medlem av Det Danske Akademi.

Henry Miller liknade henne vid Rabelais. Själv brukar hon referera till Karen Blixen. Men Suzanne Brøgger liknar ingen annan författare.

Jenny Högström föddes samma år som Fräls oss ifrån kärleken utkom på svenska. Hon är koordinator för IFS, översättare från franska och kritiker i Helsingborgs Dagblad. Varje sommar lyssnar hon på Nina Perssons inläsning av Crème fraîche.

Röster om Suzanne Brøgger:

Nordisk kvinnolitteraturhistoria

P1 Klassikern om ”Fräls oss ifrån kärleken”

Intervju i Svd av Karin Thunberg

Recension i DN

Recension i Sydsvenskan

Presskontakt:
Tulle Durling: Tulle.Durling@norstedts.se
010-744 21 46

Ladda ner pressbild

Presenteras i samarbete med Norstedts.

Filmen i detta inlägg saknar textning och biblioteket har inte möjlighet att texta så här långa filmer. Vi har trots det valt att publicera filmen eftersom många som inte kan besöka biblioteket eftersöker filmens innehåll.

Kommentarer inaktiverade.