Appar & Internet, Film

Strömma barnfilmer gratis!

Publicerat 17 juli 2019 | Av |

När vädret inte är på topp på sommarlovet är det fint att kura inne med en film. Då måste du prova tjänsten Cineasterna!

Här finns mängder med riktigt bra barnfilmer! Här finns klassiker man kanske själv tittade på som barn, som Saltkråkan och Kalles klätterträd, men också många nya pärlor. Du hittar mycket som inte finns på de amerikanska strömningstjänsterna här.

Här är några tips för stora förskolebarn och uppåt:

Havets sång 

Tecknad irländsk film i regi av Tomm Moore om en mamma som försvinner, en förstenad jätte, en kappa som kan förvandla en till säl, en motvillig flytt till Dublin och mycket mer. En annorlunda film, med underbara bilder som påminner om mandalas. Irländsk mytologi och musik som klingar som folksånger i stället för disneymusikal. En riktig filmupplevelse även för vuxna! Och det går att få svenskt tal.

Se Havets sång på Cineasterna

Evas känslokoll 

Eva Funck har gjort många bra barnprogram men det här är min personliga favorit. I tio korta program berättar hon om tio känslor på olika sätt. Vad händer i kroppen? Vad är det bra för? Hur kan man bete sig för att hantera sin oro, sin ilska? Vad blir man glad av längst? Oerhört pedagogiskt och spännande och det blir mycket att prata vidare om.

Se Evas känslokoll på Cineasterna

Bajsfilmen

Filmen bygger på Pernilla Stalfelts faktabilderböcker om döden, kärleken, bajset, håret och våldet. Här finns en löst sammanhållen berättelse om kompisarna Dolores och Gunellen som bor ihop och allt tokigt som händer dem. Grannhunden som dör, taxichauffören som blir förälskad, bajset som inte vill komma ut, håret som aldrig tar slut. Himla roligt med röster av Mia Skäringer och Klara Zimmergren och trygg berättarröst av Rikard Wolff. En film att titta på om och om igen.

Se Bajsfilmen på Cineasterna

Så här gör du

Gå till sidan Cineasterna och välj Göteborgs stadsbibliotek. Välj film och låna genom att logga in med bibliotekskortnummer och PIN-kod. Det finns även en app med samma namn som du kan ladda ner och använda om du vill casta till TVn. Du kan låna två filmer i veckan och du har varje film i 48 timmar.