Titta in i biblioteket

Stadsbiblioteket 300m2

Publicerat 9 januari 2015 | Av |

Vid Brunnsparken ligger ett litet bibliotek som heter 300m2. Stadsbiblioteket Express skulle man också kunna kalla det.

Bakgrund

Biblioteket öppnade i november 2011 i samband med att Stadsbiblioteket skulle stänga för ombyggnation. Det hade funnits tankar tidigare på ett mindre bibliotek inne i Nordstan. En ny verksamhet och en plats att lämna och hämta böcker för de som bor centralt eller ofta har vägarna förbi centrum.

Nu blev det hörnet vid Hotellplatsen där det brukade ligga en pälsaffär. Nära till allt och ändå lite avskilt från bruset av shopping och tåg. 300 kvadratmeter med ett Stadsbibliotek i miniatyr.

Vi hade inte anat riktigt hur populärt det skulle bli. Under ombyggnationen skrev 300m2 ut fler nya lånekort per dag än något annat bibliotek och hade också flest besök.

Sen Stadsbiblioteket öppnade igen har siffrorna sjunkit något men det är fortfarande väldigt välbesökt och uppskattat.

Öppettider

Se öppettider.

Vägbeskrivning

Biblioteket ligger på Södra Hamngatan 57. Mittemellan hållplatserna Brunnsgatan och Centralstationen.

Utbud

Stadsbiblioteket 300m2 har lite av varje: böcker, ljudböcker, skivor, filmer, tidskrifter och dagstidningar. För dig som ska ut och resa finns pocketböcker och reseböcker. För dig som lär dig svenska har vi lite språkböcker och lättlästa romaner. Däremot finns ingenting för barn och ungdom och inga talböcker (för dig med talbokslånekort). Det går dock bra att beställa vilket material man vill från andra bibliotek, och hämta här.

Datorer och utskrifter

På grund av coronaviruset har vi under den här tiden inga datorer på 300m2. Det finns heller ingen kopiator.

Hämta reservationer

Det går bra att ange Stadsbiblioteket 300m2 som hämtställe när du reserverar böcker.

Lämna

Om du har lånat böcker på ett annat folkbibliotek i Göteborg går det bra att lämna tillbaka det på Stadsbiblioteket 300m2.

Kommentarer inaktiverade.