Stadsbiblioteket 300m2, Tillbyggnaden

Logotypen för Stadsbiblioteket 300m2.

Stadsbiblioteket 300m2 öppnar mitt i stan!

Publicerat 21 november 2011 | Av |

Har du sett bibliotekarier springa förbi med hetsig blick på sistone? Då kanske du gissat att något spännande är i görningen. Göteborg ska få ett nytt bibliotek mitt i stan!

Ja det är sant.

Bara ett par minuters promenad från Centralen och Nordstan kommer vi att öppna ett nytt bibliotek där du kan låna böcker, filmer och skivor. Hämta dina reserverade böcker och lämna tillbaka det du har hemma. Läs en tidning, kolla mailen, få ett boktips eller ett leende.

Allt är helt gratis som vanligt.

Det kommer finnas lite av det mesta. Böcker på svenska och engelska, populära pocketböcker, CD-skivor, filmer, mode, konst, hobby, sport, historia, resor, dagstidningar och månadstidningar i mängd.

Mellan Chili och Sheraton. Södra Hamngatan 57.

300m2 ligger här! Kartan kommer från hitta.se

300 kvadratmeter är det och 300m2 heter det.

När öppnar vi då? Första advent! 27 november. Sen finns det ända tills Stadsbiblioteket är ombyggt och nyöppnat (första kvartalet 2014).

Det är därför vi skyndar så.

Välkomna!

13 svar till “Stadsbiblioteket 300m2 öppnar mitt i stan!”

1. Ja, detta är toppen. Blodgivningen har upptäckt att det kommer fler och lämnar blod om man kan göra det i Nordstan och slipper åka till Ettans ändhållplats. Kanske kan man hoppas att även biblioteket blir mer lättillgängligt. Mitt närmaste bibliotek är Kåken, men det ligger mitt emellan två hållplatser. Enklare att beställa böcker på nätet och hämta dem på 300m2.

2. Hej!
    Erik: Vi har inte schack som det är just nu. 300m2 är ganska trångt… Men eventuellt kommer vi ha ett spel i disken man kan låna framöver!
    Marlene: Äppelhyllor finns på många av stadsdelsbiblioteken i staden och materialet som finns på äppelhyllorna kan du beställa och hämta var du vill. Du kan alltså söka fram böcker, skivor och vad du vill i http://www.gotlib.goteborg.se och beställa för avhämtning på 300m2 om du skulle vilja det!

3. Hej!

Vi har för närvarande inga planer på att ha läxhjälp på 300m2. Chalmers läxhjälp finns kvar hos oss fram tills dess att vi flyttar ut från Götaplatsen i början av mars. Sedan kommer den att finnas på Chalmers bibliotek.

Elin Nord, Stadsbiblioteket

4. Hej Axel!
    Vi kommer ha ca 70 tidskriftsprenumerationer på 300m2 + 3 dagstidningar. Inte riktigt lika mycket som vanligt alltså, men ändå så att det ska finnas något för alla!

5. Varför får man plötsligt bara låna två E-böcker i stället för som tidigare tre? Jag ser dåligt och måste läsa på läsplattan för att kunna förstora texten.

6. Hej Monica!
    Som det är nu är kostnaden för e-böckerna så hög för oss som bibliotek att vi måste begränsa utlånen. Om du har svårt att läsa små bokstäver kan du ta kontakt med vår talboksavdelning på 031-368 33 06 för råd och hjälp om alternativa lässätt.
    God jul!