Arrangemang
Logotyp för Sommarboken.

Sommarboken för barn 8-12 år

Publicerat 25 maj 2015 | Av |

Snart är det äntligen sommarlov! Med sol och bad, sena kvällar och morgnar, glass minst en gång om dagen, utflykter och en massa läsning!

I hängmatta, på stranden, i sängen, på gräsmattan, i favoritfåtöljen när regnet strilar, på båten, under den långa bilresan … Det finns väl inte många ställen där det inte är fint att försvinna i en bok under alla långa, lediga sommardagar?

Sommarboken är ett projekt som startade 2012 för att få fler barn 8-12 år att upptäcka att det är kul att läsa! Då snackar vi inte om skolläsning och plugg utan om det du själv väljer att läsa på din fritid. Alltså om böcker som just du gillar. Sommarboken finns nu på en massa olika bibliotek och upplägget ser lite olika ut. Men den fina boklådan finns alltid med!

Om du kommer till Stadsbibliotekets barnavdelning på torsdag 11 juni kl 17 så är det invigning – med lite goda grejer, tal, bandklippning, ja sådant som hör en invigning till! Då finns boklådorna där, eller en sommarbokspåse om du föredrar det. Din låda/påse fyller du med precis så många böcker som du vill och sedan får du ett extra långt sommarlån. Det betyder att du kan ha alla böcker hemma ända till skolan börjar igen. Du behöver inte anmäla dig till invigningen – bara kom!

Och så hoppas vi att du också vill vara med på vår Sommarbokträff 22 juli och den avslutande Bokfesten 23 augusti. Till de träffarna måste du anmäla dig och det gör du på: www.gotlib.goteborg.se och klicka på länken ”Kalendarium”.

Välkommen till Sommarboken!

Kommentarer inaktiverade.