Appar & Internet

Sociala medier åt alla!

Publicerat 7 juni 2011 | Av |

Gå en kurs i sociala medier: 10 delmoment för 0 kronor. Det behöver inte vara krångligt och dyrt att komma igång med sociala medier. Just nu samarbetar Stadsbiblioteket Göteborg med andra bibliotek och erbjuder dig en gratiskurs som lär dig mer om bland annat Facebook, bloggar och Twitter.

Ofta när vi på Stadsbiblioteket har kurser om Facebook får vi frågan varför det står ”dela” i stället för ”publicera” när du skriver en statusuppdatering. Och ja, det är ju ganska konstigt. Men det är just delning som sociala medier (Facebook, Twitter, Youtube, bloggar) handlar om. Du delar med sig av det du kan och det du är med om.

Precis det gör vi här, i den här bloggen. Stadsbiblioteket Göteborg finns ju, som du kanske redan vet, också på Facebook, Twitter och YouTube. Nya inlägg från de olika kanalerna kan du se samlade längst till höger på sidan.

Men om du själv vill komma igång med sociala medier eller vill lära dig mer finns det ett nytt, enkelt och helt gratis sätt att lära sig! Nämligen på sidan delning. nu.

Här kan du följa en kurs med tio delmoment, och lära dig om Facebook, Spotify, bibliotekshemsidor, RSS och mycket mer. Du skapar ett konto på sidan, löser uppgifter och skriver om hur det går, du kan göra allt detta hemifrån från din egen dator (uppkoppling mot internet krävs) eller så kan du besöka ditt närmsta bibliotek och låna en dator där.

När du är färdig med din kurs får du ett fint diplom hemskickat och har fått nya kunskaper i hur du kan ta del av möjligheterna och nyttan med sociala medier.

Kör du fast kan du få hjälp online. Personal från Stadsbiblioteket Göteborg och andra bibliotekarier från olika delar av landet hjälper till och ger dig snabbt svar. Du kan även boka en bibliotekarie här på Stadsbiblioteket Göteborg och få hjälp att komma vidare om det känns riktigt klurigt.

Kursen på delning.nu är till för dig som redan kan använda en dator och använder dig av internet men vill veta mer och lära dig hur du kan använda dig av sociala medier i jobbet eller på fritiden. För att komma igång med kursen behöver du ha en e-postadress. Om du inte har en sådan kan du skaffa en gratis på till exempel google.se eller hotmail.com.

Anmäl dig på en gång på sidan delning.nu. Snart kan du blogga, göra de spexigaste statusuppdateringarna på Facebook och lyssna på gratis musik hemma med Spotify!

Ring Sara Larsson 031-368 33 63 eller Elin Nord 031-368 32 23 om du har frågor.

Kommentarer inaktiverade.