Appar & Internet

Sen julklapp: nya webbplatser för våra bibliotek

Publicerat 28 december 2015 | Av |

Plötsligt händer det! För några dagar sedan publicerades de nya webbplatserna för Stadsbiblioteket, Stadsbiblioteket 300m2 och Bokbussen. Nu finns det mer information och det är lättare att hitta.

Biblioteken på goteborg.se

Göteborg är en stor kommun, det finns 25 folkbibliotek. Dessutom ska informationen om dem sorteras in bland tiotusentals sidor om allt som kommunen erbjuder på www.goteborg.se. Därför kan det upplevas som svåröverskådligt om man letar efter besöksinformation.

Nu har det kommit nya fina mallar för att alla bibliotekssidor ska bli mer lika varandra och erbjuda samma information. Varje bibliotek kommer att upplevas mer som en egen webbplats. Stadsdelsbiblioteken håller alltså också på att gå över till det nya utseendet.

Vi har fått fler sidor, mer information, och fler bilder och färger för att det ska bli roligare att läsa.

De nya webbplatserna

På den nya webbplatsen försöker vi svara på alla frågor vi får av er som ringer och kommer hit. Här finns alltså till exempel information om de olika avdelningarna, om kaféet, om våra tidningar, om hur man kan hyra lokaler och varför det kostar pengar att gå på toaletten.

Titta gärna på den nya webbplatsen för goteborg.se/stadsbiblioteket och maila oss på redaktionen@kultur.goteborg.se om det är något du saknar.

Vi har också gjort en webbplats för goteborg.se/300m2 som kommer att ha öppet ett halvår till.

Och goteborg.se/bokbussen har fått en webbplats med uppdaterad information också.

Här hittar du oss också

Vi på Stadsbiblioteket har ju förutom de allmänna bibliotekssidorna och informationen om just Stadsbiblioteket på www.goteborg.se, också den här bloggen på www.stadsbiblioteket.nu.

Och webbkatalogen där det går att söka efter böcker och reservera och låna om själv, ligger på ytterligare en address: www.gotlib.goteborg.se.

Dessutom finns vi på Facebook, Twitter, Youtube och Instagram (som @stadsbiblioteketgbg, @stadsbiblioteketgbg_barn och @stadsbiblioteketgbg_dynamo).

Vi vill såklart kunna bli hittade på så många ställen som möjligt och erbjuda information om biblioteket, våra arrangemang och allt vi lånar ut. Samtidigt ska det ju inte bli så att det upplevs som att det fattas information för att man inte hittat alla platser. Med de nya webbplatserna har vi försökt samla allt en besökare behöver veta på ett snyggt och överskådligt sätt!

Kommentarer inaktiverade.