Appar & Internet, Film

Se strömmande barnfilm till påsk!

Publicerat 18 april 2019 | Av |

Som en härlig påskpresent lanserar vi en strömmande filmtjänst för barn och unga.

Titta på barnfilmer på din dator, telefon eller surfplatta. Välj bland cirka 300 filmer – du hittar allt från Astrid Lindgrens klassiker och animerade favoriter som Alfons Åberg till nyare filmer. Allt du behöver är ett bibliotekskort med pinkod och internetuppkoppling.

Sök efter strömmande barnfilmer direkt på www.cineasterna.se

Instruktioner för hur du lånar hittar du här www.goteborg.se/bibsok Klicka på Databaser efter ämne och sedan Film – Cineasterna

Nedan ser du ett litet urval av filmer som vi särskilt rekommenderar:

Vem är var? 

En uppföljare till omåttligt uppskattade ”Vem” som hade premiär 2010.”Vem är var” baserar sig på ytterligare åtta böcker av Stina Wirsén. I den nya filmen ”Vem är var” får vi följa nallen när hon letar efter sina kompisar och ringer på hos alla. Tänk hur olika det kan vara hemma hos folk… Vi får också vara med om en dramatisk taxifärd till sjukhuset. Vi får se hur himla superbra katten är på kullerbytta och hur väldigt arg nallen kan bli när det inte blir som hon vill. Ibland blir det bråk, fast det går alltid bra till slut i filmerna om nallen, fågeln, katten, nallegrisen och kaninen. Barntillåten. Tips! Filmen finns även med ljudspår på romska, meänkieli och samiska!

Ballerinan och uppfinnaren 

Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa! Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris – en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris. Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar. Rek. Från 7 år.

Agatha – granndetektiven

Tioåriga Agatha-Christine, A-C, gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia. Huvudmisstänkt är en jämnårig kille som A-C stöter ihop med i närbutiken på hörnet. Barntillåten.

 

Filmtexterna är hämtade från www.cineasterna.se

Kommentarer inaktiverade.