Arrangemang, Musik

Öppen scen i Dynamo

Publicerat 4 mars 2010 | Av |

Eftersom det finns ett stort behov hos unga kreativa människor att få tillgång till en scen ordnas öppen scen i Dynamo, Stadsbibliotekets rum för unga! Man kan säga att det är en förlängning av Dynamo XL, Stadsbiblioteket ungdomskulturvecka.

På öppen scen den 24 februari fick kvällens första gäst förhinder men som tur var fanns Tobias Erehed i publiken och inledde kvällen med poesi som frambringade många skratt hos publiken. Därefter tog Sayam Chortip plats på scen och läste stillsamt några dikter.

Onsdagskvällen innehöll mycket poesi men musik fick vi höra av bandet Saving Yesterday som vanligtvis spelar rock. Idag spelade de akustiskt och med en klar röst framförde bandets sångare Ilan låtarna till en uppskattande publik. Vill ni höra mer från bandet så spelar de igen på Diamond Dogs i Göteborg den 28/3.

Kvällens huvudgäst, poeten och författaren Alexander Bengtsson, dröjde med att gå upp på scen. I väntan på Bengtsson visade det sig att Poetry Slam-mästaren Oskar Hanska fanns i publiken. Oförberedd ombads han gå upp på scenen och trots att han läste innantill från texter i sin laptop drog han hem rungande applåder.

Alex_Bengtsson. Foto: Daniella Brummer Pind.
Alex Bengtsson. Foto: Daniella Brummer Pind.

Alex Bengtsson avslutade kvällen och läste både gamla och nya dikter. De nya dikterna publiceras snart i en diktsamling som släpps den 10 mars på Kontiki här i Göteborg. Bengtsson filmade också sitt framträdande för livesändning via Bambuser.

Nästa Öppen scen är i Dynamo den 31/3 kl. 18. Då kommer bland annat Elin & Ola och Désirée Hermann att ta plats på scen. Fri entré.

Vill du själv vara med på Öppen scen? Anmäl dig till dynamo@kultur.goteborg.se

5 svar till “Öppen scen i Dynamo”

  1. På onsdag den 28 april kl. 18 har vi vårens sista Öppen scen. Det är många som har hört av sig och vill stå på scen, så denna gång kan det bli trångt. Vi startar igen till hösten. Håll utkik efter datumen på vår hemsida och i vårt tryckta program. /Daniella, Stadsbiblioteket.